avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala in procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala in procesul de divort

Ce presupune ancheta sociala in cadrul unui proces de divort?
Poate sa se faca incredintarea unui copil minor de 4 ani unui tata care a fost violent cu copilul,cu mama sau rudele acesteia.Sunt depuse la dosat un cerificat medico-legal,o amenda de la politie,martorul va spune ca a fost violent la divort.Se va tine cont si de venituri?locuinta comuna poate fi folosita de parintele care ramane cu copiii sau o foloseste oricare dintre soti pana la partaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:47, 17 Iunie 2011
ancheta sociala se efectueaza de autoritatea tutelara de la domiciliul unde locuiesc copii cu parintele adica dvs, se va tine cont daca aveti un venit permanent si conditii de crestere si educare minor cat de cat , nu parasiti locuinta (banuiesc ca este pe numele la amandoi sotii).Dar mai bine nu solicitati partajul la divort decat incredintarea minorului si stabilirea pensiei.
Succes numai bine!
slabe sanse ca tatal sa obtina tutela copilului atata vreme cat ati depus la dosar un certificat medico-legal care atesta ca ati agresata fizic. ancheta sociala va consta din intrebari puse ambelor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ContSters166528 ContSters166528 daca nu avem locuinta nici eu nici sotul,dupa divort copilul cui ii poate fi incredintat ?tinand cont ca el are salariu mai mare si un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, strategie? pitt_maria pitt_maria buna ziua. am o prietena care are nevoie de un sfat. e casatorita de 10ani, cu un baietel de 5 ani. nu se mai intelege deloc cu sotul care o terorizeaza ... (vezi toată discuția)