avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri nerambursabile pentru RECICLARE plastic?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri nerambursabile pentru RECICLARE plastic?

Buna ziua
as dori sa primesc cateva lamuriri cu privire la infiintarea unei afaceri de RECICLARE mase plastice si refolosirea lor pentru a produce alte elemente de plastic

1. ce program trebuie accesat?
2. ce conditii trebuiesc indeplinite (in mare)?
3. pana cand se depun dosare?
4. care este contributia personala?
5. la ce institutii trebuie sa ma adresez pentru a demara acest proiect?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ion Vasilescu , Consultant credite si finantari 10:48, 25 Iunie 2011
In principiu un astfel de proiect poate fi finantat prin urmatoarele programe:
POS-CCE, axa 1; FEADR, masura 312, AFM, programul privind gestionarea deseurilor.
Abordarea fiecaruia dintre aceste programe depinde de conditiile pe care le indepliniti (tipul - privata/publica, marime - IMM/firma mare, etc.) si de intentiile pe care le aveti.
mltumesc pentru raspuns
sunt interesat sa fac acest proiect pe un srl
ca si idee doresc sa reciclez polietilena (pungi, saci), pe care sa ii transform in materie prima si apoi sa produc din aceasta materie diverse obiecte pentru uz nonalimentar
fondul doresc sa il accesez pentru cumpararea de utilaje
in mare cam acesta este ceea ce vreau sa fac
puteti revenii cu mai multe detalii?
In opinia mea, nu puteti face ceea ce v-ati propus. Sunt doua activitati economice cu coduri CAEN diferite, care nu sunt legate tehnologic in mod indisolubil.

Sfatul meu e sa va hotarati mai intai: reciclare sau productie. N-are rost sa le amestecati, marja nu e asa de mare in simpla reciclare incat sa fie argument economic hotarator.

Bineinteles, sa va asigurati ca intelegeti ce inseamna reciclare, care e diferita de colectare deseuri. Reciclarea incepe in momentul cand bagati deseul in agregatul de macinare, deseu colectat si sortat anterior, preferabil de altii. Colectarea nu e eligibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie Pasa1217 Pasa1217 Buna ziua, A-si dori sa aflu daca este necesara o autorizatie anume pentru comercializarea de materiale plastice macinate ( firme autorizate colecteaza ... (vezi toată discuția)
Reciclare deseuri crinarug crinarug O firma colecteaza deseuri plastic pe care le recicleaza. In urma reciclarii rezulta fulgi plastic. Cum se vand aceste produse : in regim de deseuri (taxare ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)