avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - institutie publica?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - institutie publica?

Buna ziua.
Rog persoanele care sunt in masura sa imi dea un raspuns sa ma ajute in legatura cu raspunsurile la urmatoarele intrebari:
Asociatia de proprietari este o institutie publica in sensul art.145 din codul penal? Administratorul asociatiei este functionar public?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mytro , utilizator 18:36, 20 Aprilie 2015
Pacat de atata energie consumata...
Daca ati vazut ca cu aceasta conducere nu se poate intelege omul, nu inteleg din ce cauza nu va desprindeti?
Incercati sa va creati conditii tehnice necesare incheierii de contracte de furnizare a utilitatilor si serviciilor pentru blocul-scara din care faceti parte, stati de vorba cu vecinii, intrati in com. ex., faceti-va propria organizare si nu o sa mai aveti asemenea probleme - mai ales ca cam stiti ce aveti de facut.

Daca nu va desprindeti, va asigur de pe acuma ca nici chiar o instanta de judecata nu va poate ajuta. Cum sa explicati instantei ca furnizorul de energie termica v-a incarcat factura intr-un hal fara de hal? La dvs. (in bloc) mai urmareste cineva functionarea contorilor de energie termica? Faceti si dvs. niste calcule simple (functie de costul Gcal), ca un ap. cu 2 camere poate consuma un max. de 2,5 Gcal/luna - si asta intr-o luna de varf - ianuarie sa zicem, apoi aceste costuri tre sa fie din ce in ce mai mici. Verificati pe anexa facturii, ca suma pentru scara/blocul dvs. sa fie repartizata corect!
La fel si cu celelalte cheltuieli. Toate cheltuielile de reparatii trebuie sa fie reale si eventual vizate de un responsabil de scara, altfel la dvs. poate veni cine vrea din oras sa va introduca cheltuieli inchipuite...

Deci, singura solutie - creati-va o as. prop. proprie si terminati discutiile aceste interminabile!
M-a distrat faza cu ”Pacat de atata energie consumata... Daca ati vazut ca cu aceasta conducere nu se poate intelege omul, nu inteleg din ce cauza nu va desprindeti ? Deci, singura solutie - creati-va o as. prop. proprie si terminati discutiile aceste interminabile!”
Domnule, eu cred că tot ce scriu eu nu pot vedea mulți (nu cred că e altceva mai grav), mă refer mai ales la link-urile puse de mine pentru a clarifica faptul că noi am fost dați în judecată abuziv, ilegal, la doi ani de la un record istoric al facturilor puse nouă (minim 5 proprietari, dar mai sunt alte cazuri făcute publice în presa locală). Aici nu e vorba că de ce nu ne separăm, că vorbim aiurea și că repet(ăm) detaliile, să înțeleagă toți forumiștii aceste cazuri evidente de încălcare a legilor, poate se vor lovi și ei de aceste spețe !
Ați înțeles acum că eu discut aici despre lucruri extrem de grave făcute de ”șefii” de A.P., foști și actuali (n-am timp să arăt toate dovezile, inclusiv contabile), încă de acum 4 ani, și că noi suntem cei dați în judecată, cu toate că am fost păgubiți mai ales datorită incompetenței unui fost președinte, care n-a aplicat deloc legile Termoficării, acesta nefiind luat la întrebări, cu toate plângerile penale făcute contra lui ! Acum doi ani el era și Președinte, și Administrator - de peste 1 an n-a vrut să angajeze Administrator, nici Cenzor n-am avut o perioadă, foarte dubios !
PENTRU A ÎNȚELEGE MAI BINE CEEA CE AM SCRIS EU DESPRE CAZUL NOSTRU, REPET LINK-UL CU PAGINA SPECIALĂ DE FACEBOOK FĂCUTĂ NUMAI PENTRU ACEST CAZ: [ link extern ]
MAI E ȘI AICI O PAGINĂ PE CARE SCRIEM: [ link extern ] /
Detalii despre trimiterea abuzivă în judecată, fără probe reale, aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Prin ce ați scris mai sus lumea zice că aberez, dar toate acuzațiile noastre împotriva celor de la A.P.71 sunt bazate pe dovezi de netăgăduit, marea majoritate, puse pe acele pagini !
E un război destul de greu dus cu aceștia, dar cum Justiția se face pe bază de probe temeinice, ar fi culmea să pierdem, că suntem hotărâți să mergem și la C.E.D.O. !
Apropo, ca să revenim la subiect - ce pot face să găsesc o acuzație împotriva celor din A.P., privitor la faptul că acești conducători de A.P. sunt considerați funcționari (fără termenul de publici, dar e, cred, destul de important) ?
E de-ajuns să avem lucruri mai grave cu care să-i acuzăm, dacă sunt considerați FUNCȚIONARI de către Înalta Curte de Justiție ?
Căutăm orice portiță pentru a nu scăpa așa ieftin pentru că de 5 ani fac mișto de noi, crezându-se de neatins, buzunărind mai toți proprietarii sau mințindu-i !
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
rmf, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vazut ca s-a discutat pe topicul acesta si despre salariile administratorilor ca sunt mari . Domnilor depinde si de cerintele dumneavoastra de la administrator , daca vreti un administrator care face calculele "pe genunchi" este normal sa vreti sa platiti putini bani si la fel de normal este sa nu aveti transparenta pe care v-o doriti si posibil sa apara multe greseli pe care dumneavoastra sa le considerati furturi .
Insa daca doriti servicii de calitate : Liste detaliate conform legii , acces online la documente, dosare aranjate impecabil, plati online , instiintari lunare la cutia postala / sms/ email , registre clare , sa nu mai vorbesc despre responsabilitatea gestionarii banilor din asociatie , se poate intampla sa fii victima unui jaf apoi trebui sa pui toti banii de la tine , gestionatul banilor nu este ca gestionatul cartofilor in piata . Sunt costuri pe care un administrator (fie PF sau PJ) le suporta , semnatura electronica pentru depunerea declaratiilor online ca mai nou daca te duci cu ea la ghiseu te trimite acasa , tusuri pentru imprimanta , hartie (pentru ca daca sunt decontate pe asociatie vor fi acuzati ca fura hartie si-si scot ei la imprimanta pe banii asociatiei) . Pe langa toate acesta mai intervin si interactiunile cu persoanele care te vor acuza ca furi , este imposibil sa nu fie 1-2 in fiecare scara de bloc , persoane care desi nu au idee de legi vin si fac acuze . Administratorul trebui sa fie disponibil 24/7 in cazul in care apare o teava sparta sau alta problema de natura tehnica grava . Daca vi se pare ca administratorii iau bani multi si nu fac mare lucru va recomand sa va apucati de aceasta meserie si sa faceti avere .

Imi cer scuze ca postul meu este off-topic ,dar sunt deranjat de fiecare data cand cineva face acuzatii si baga toti administratorii in aceeasi oala , nu zic ca nu sunt cazuri in care administratorii fura , dar sunt si administratori cinstiti care traiesc din asta si nu trebuiesc priviti ca niste hoti . In mare parte blocurile in care s-a furat de catre administrator sunt blocuri in care Presedintele , CE , Cenzorii au avut dezinterez total , pentru ca la urma urmei administratorul este un angajat al blocului al carui "sef" este presedintele si daca acesta impreuna cu cenzorii verifica munca administratorului nu se ajunge la furturi .

@ogra O asociatie cu 10 scari duce implicit si la marirea volumului de munca de 10 ori dumneavoastra nu credeti asa ? Gandeste-te ca la administrare ca la orice alt serviciu prestat , de exemplu telefonie , dai 6 euro pe luna ai 500 minute in retea , dai 19 ai minute nelimitate in retea si nationale, sms si internet . Ce platesti aia primesti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa predau actele asociatiei de proprietari marianamariana2012 marianamariana2012 sunt in imposibilitatea de a preda actele AP deoarece nu vrea nimeni functia de presedinte.nu mai avem de luna aceasta nici comitet nici administrator.ce se ... (vezi toată discuția)