avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - institutie publica?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - institutie publica?

Buna ziua.
Rog persoanele care sunt in masura sa imi dea un raspuns sa ma ajute in legatura cu raspunsurile la urmatoarele intrebari:
Asociatia de proprietari este o institutie publica in sensul art.145 din codul penal? Administratorul asociatiei este functionar public?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mytro , utilizator 18:36, 20 Aprilie 2015
Sa nu-i plangi pe administratori de salarii. Fie care si o tras un salar de cel putin de viceprimar.Iulia_chi roaga-i pe administratorii forumisti sa comunice salariile pe forum. Vezi au curajul???=D>:((
Mi se pare normal ca administratorii sa aibe salarii bune, dupa cum am spus, raspunderea este mare. Dar la fel de normal ar fi sa se implice cu adevarat comitetul, presedintele, si mai ales cenzorul sau cenzorii(si mai bine daca sunt 3).Nu sa nu intereseze pe nimeni din bloc de nimic dar sa acuze apoi adminsitratorul. Daca proprietarii s-ar implica asa cum ar trebui administratorul nu ar apuca sa fure. Sa nu ma intelegeti gresit, asta nu e o scuza pentru administrator, dar este o realitate, care uneori, da o sansa unora, hoti, care probabil ca ar fura in orice domeniu ar lucra. Asta nu inseamna ca toti administratorii fura. Iar mie personal imi pare foarte rau ca s-a creat parerea asta despre aceasta meserie.
ogra a scris:

Sa nu-i plangi pe administratori de salarii. Fie care si o tras un salar de cel putin de viceprimar.Iulia_chi roaga-i pe administratorii forumisti sa comunice salariile pe forum. Vezi au curajul???=D>:((

Cheltuielile asociatiei cu salarizarea administratorului nostru (inclusiv sumele virate la stat), sunt de 0,09 lei/ m.p. de suprafata utila.
Intr-o asociatie vecina cu noi dar mai mica, doar pe o scara, cheltuielile cu administratorul sunt de 0,25 le/m.p.
Mi se pare ca nu sunt mari aceste cheltuieli si implicit castigul administratorului.
Bine ca asociatiile de proprietari nu sunt institutii publice, iar cei care lucreaza in asociatii nu sunt functionari publici, ca altfel ar fi facut obiectul plafonarii sporurilor la 1 ianuarie 2010 pana la maxim 30%, al reducerii veniturilor in iunie 2010 cu 25%, al reducerii de personal si alte actiuni care-s menite sa ne scoata din criza, pe langa cele de crestere a preturilor la utilitati.
Mai clar, mai pe intelesul oamenilor simpli.Luam asociatia vecina: de exemplu consideram ca este un bloc cu o singura scara si cu 4 etaje cu o suprafata utila de 800 m.p, administratorul ia 0,25lei/m.p. 800 m.p x 0.25 lei/m.p=200 lei.Deci va intreb sincer ce face un administrator de bloc pentu 200 lei la un bloc cu 4 etaje.La zece scari cere 2000lei/luna. Exact cat ia viceprimarul unui oras.:((=D>=D>:ban:
Poate dvs.locuiti intr-un bloc nou nout unde administratorul se ocupa doar de hirtii. Cititi bibliografia pentru examenul de atestat al administratorului si o sa vedeti ce raspunderi are. Poate atunci nu o sa vi se para mult 200 de lei pentru o scara. Si poate sa cistige chiar 4000 de lei ,adica de doua ori cit viceprimarul daca face fata.

Alte discuții în legătură

Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa predau actele asociatiei de proprietari marianamariana2012 marianamariana2012 sunt in imposibilitatea de a preda actele AP deoarece nu vrea nimeni functia de presedinte.nu mai avem de luna aceasta nici comitet nici administrator.ce se ... (vezi toată discuția)