Ştiu că sunteţi Administrator(ă), şi din ce am citit, sunteţi pregătită în domeniu, nu ca mulţi alţii, cel puţin în Asociaţia mea, unde se încalcă legile cu o seninătate ... penală. Ştiu şi că faceţi totul la vedere, afişaţi listele de Întreţinere pe Internet, deci transparenţă totală, aşa cum ar trebui să facă mai toţi "şefii" Asociaţiilor de Proprietari din România !
Acum, că şi Gunoiul se va plăti la Administraţia Financiară Municipală, mai rămâne de plătit doar apa, pentru că la Gaze mai sunt vreo 10 familii din aproximativ 500 (e o A.P. megalomanică, deci, bună de "muls", inclusiv de politicieni) ! Atunci, ce rost mai are să existe armata aia de angajaţi - Preşedintă, Administrator(i), Cenzoră, Instalator(i), Avocat, chiar şi Executor Judecătoresc (?!), 6 femei de serviciu, etc. ?
Au mai fost discuţii de acest tip, dar ştiu că e cam greu să se realizeze, mai ales la Asociaţii-mastodont, cum e la A.P. de care aparţin. Ştiu că multe oraşe mai mici, parcă de prin Ardeal, au demult desfiinţate Asociaţiile.
Citiţi articolele de mai jos:
***
www.avocatnet.ro/content/for...
***
[ link extern ]
***
[ link extern ]
***
[ link extern ]
***
[ link extern ]
Nouă ni se iau banii cel puţin de 2 ori: o dată pentru Utilităţi şi reparaţii. etc., şi a doua oară plătind multe lucruri de care nu beneficiază toţi proprietarii. Ce fac cei care nu sunt răi-platnici, de ce să plătească avocat sau chiar restanţe şi penalizări, în urma proceselor de la CET, Apaterm, etc. ? De ce nu se implică Primăriile să plătească ele angajaţii (în afară de femeile de serviciu, dacă sunt reparaţii, etc.), pentru că noi ne-am săturat să ni se bage mereu mâna în buzunar, ştiind că banii tot în bugetul Primăriei ajung ?
Tot Primăriile ne lasă să ne batem singuri capul cu şefi ai A.P. corupţi sau care eludează legile, replicându-ni-se că ... n-au legislaţia care să-i poată controla sau amenda pe cei dovediţi că au încălcat legile în domeniu (art. 52, art. 53 şi, cel mai important, art. 55 din Legea 230/2007 îi contrazic pe Primari, vedeţi mai jos link-uri).
Ce e făcut în continuare, dacă nici Autorităţile nu ne mai apără împotriva abuzurilor unor conducători ai A.P. incompetenţi, abuzivi, chiar violenţi, care încalcă legile fără a fi penalizaţi mai ales de către Primării, ajungându-se şi la plângeri penale împotriva lor ?
De ce oare în alte oraşe Primăriile se implică în amendarea incompetenţilor, în conformitate cu obligaţiile din Legea 230/2007 ?
Responsabilitatea Primăriilor (Consiliilor Locale) se vede în art. 52, art. 53 şi, cel mai important, în art. 55 din Legea 230/2007, dar şi în temeiul art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea soluţionării petiţiilor. Link-uri din legile respective, aveţi aici:
[ link extern ]
şi aici:
[ link extern ]
LEGEA 230/2007, ART. 55 SPUNE: <<< Consiliile Locale, cu sprijinul aparatului propriu al Consiliilor Judeţene, exercită controlul asupra activităţii financiar-contabile din cadrul Asociaţiilor de Proprietari, din oficiu sau la solicitarea unuia sau mai multor membri ai Asociaţiei de Proprietari. >>> Detalii, aici:
[ link extern ]
Am scris toate astea fără să generalizez, pentru a informa "poporul" proprietar de apartament la bloc despre activitatea din cadrul A.P. Aceştia ar trebui să se implice, să se informeze, nu să aştepte liniştiţi să fie furaţi ca-n codru (sunt multe situaţii penale în toată ţara), neştiind nici să citească tabelul cu Întreţinerea, plătind tot ce li se cere (la noi, până-n 2013, aveam cele mai scumpe facturi de apartament din tot oraşul, ulterior găsind multe ilegalităţi, făcând plângeri penale).