Bun...
Azi nimeni nu gateste?
Se cumpara totul de-a gata sau se serveste masa la restaurant:D
Eu m-am gindit sa va ofer o reteta..Placinta cu dovlecei Ingrediente:
-4cepe verzi ,4dovlecei mijloci,150g faina,120ml. ulei,5oua,un plic de praf de copt
250g Iaurt,200g brinza Feta( sau orice fel de brinza),200gr mozzarella
patrunzel verde tocat,1lingurita boia dulce de ardei, sare.piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalam dovlecei si -i curatam de coaja,apoi ii taiem cubulete mai mici.Dam pe razatoarea mare brinza feta +mozzarella.
Separat punem in ulei ceapa taiata rondele,o calim sa devina aurie,adaugam dovlecei,saram si lasam pina acestia se inmoaie.Lasam la racit dovlecei..
Separat punem intr-un castron ouale si le batem cu telul sau le mixam pina devin spuma.Adaugam iaurtul,brinza si le mixam pina devin omogene.
La urma punem faina si praful de copt,patrunjelul,ceapa cu dovlecei si omogenizam compozitia.Condimentam dupa gust si o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Nivelam compozitia cu un cutit si deasupra punem rondele de dovleci si boia de ardei.
Coacem placinta la foc mic,apoi mediu circa 20-25 min.
Dupa ce s-a copt se poate servi calda sau rece .
Iulia, cum sa nu gatim? :) Constat numai ca @hanselline nu a trecut pe aici astazi. Doar ne-a aruncat nada. @u.b.i.k. posteaza probabil mai pe seara.
Ceva usor...este trecut deja de ora 19.
Ciabatta
Ingrediente:
1. faina - 1,5 kg.
2. drojdie - 1 cubulet 25gr.
3. branza de burduf
4. ulei de masline- 2 linguri
5. lapte sau apa - 250 ml.
Intr-un vas mai mic pregatim maiaua. Punem 100 ml lapte caldut in care dizolvam cubuletul de drojdie. Adaugam si 2 linguri de faina, incorporam si lasam putin la dospit.
Separat, intr-un alt vas, punem restul cantitatii de lapte (tot caldut), adaugam branza de burduf si o dizolvam in acesta. Adaugam maiaua, amestecam si apoi turnam " in ploaie " faina. Avem grija ca aluatul sa aibe o consistenta moale.
Adaugam si uleiul, apoi lasam aluatul sa creasca cca.15 minute. Incalzim si cuptorul intre timp.
Se poate pregati in diverse moduri.
Intr-o tava pe care o ungem cu ulei de masline punem aluatul intins, feliem cateva rosii pe care le asezam deasupra si stropim cu putin ulei de masline. Presaram si oregano sau busuioc (depinde de preferinte), apoi introducem in cuptorul incins. Se lasa cca. 15-20 minute. Nu trebuie sa se intareasca aluatul, acesta trebuie sa fie moale si cand este copt. Se serveste numai calda.
Pofta buna!
Este o reteta usoara, de vara...pentru cina.
Promit sa revin cu alte retete care se pot face cu ajutorul aceluiasi aluat.
azi ce mai mincam?eu am gatit asa:
-ciorba de fasole pastai cu smintina
-mincare de mazare cu chiftelute
-la desert papanasi cu gem de capsuni..:D
si acum ce reteta sa va las:hm:
PAPANASI cu gem de CAPSUNI
-1kg de brinza de vaci nu prea stoarsa(adica sa nu fie uscata sau sfarmicioasa)
-4oua,.4-5 linguri de gris,un praf de sare si3-4linguri de faina (depinde cum e brinza de moale.
se amesteca toate pina se omogenizeaza si devine o pasta din care se pot face papanasi si se pun la fiert. Intr-o oala de 3l se pune apa in care s-a pus o lingura de sare,cind incepe sa fiarba se pun paapanasi si se lasa la dea citeva clocote la foc mediu .Apoi se scot cu o paleta la scurs ,se da prin pesmet si se servesc cu gem de capsuni (sau de care aveti)
Pofta mare!!
Ardei umpluti cu orez si ciuperci tocate. Nu-mi place ceapa in mancare, o mananc doar cruda. Am facut si o salata de fasole (teci) cu foarte putin ulei si usturoi de anul acesta. Doar un colt de paine!:(
Sa fac paine de casa, cozonac umplut cu nuca, "placinte poale'nbrau", gogosi cu finete, sarmalute in foi de vita, varza "ala Cluj", fasole cu ciolan, "ciorbe cu; pui dres cu smantana, cu fasole dres cu cimbru si leustean," si anume ce le plac barbatilor''' friptura, tochitura cu ochiuri si presarat cascaval sau branza burduf, si alte mancaruri cu mazare cartofi etc...:))=D>
(nu va uitati ca sunt barbat, eu sunt cu bucataria si piata;; nu vreau sa ma laud ce am aratat este adevarat.):magic:
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)