avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract cesiune creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract cesiune creanta

As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii acestuia.
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 15:46, 21 Iunie 2011
Da, fiind indeplinita conditia notificarii debitorului cedat, actul autentic poate fi pus in executare silita.Conform legii, actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia
Eu as zice ca se pune in executare titlut executoriu al cedentului, fata de debitor. Contractul de cesiune doar dovedeste dreptul cesionarului de a executa silit obligatia prevazuta in titlu executoriu la care am facut referire mai sus.
Adica ceea ce va pune in executare cesionarul este actul in care parti erau cedentul si debitorul cedat?
...Titlul executoriu in aceste conditii nu a devenit contractul de cesiune, unde noul creditor este cesionarul? .Dreptul de recuperare a creantei nu s-a transmis catre cesionar, cedentul iesind din ecuatie?
Nu doresc sa va contrazic opinia, doresc cateva detalii in plus. Daca actul care constata creanta cedentului era un act sub semnatura privata? B-)
Nici eu, dar ma gandesc logic. Ce dorim sa obtinem? Executarea obligatiei debitorului, nu? Unde-i prevazuta aceasta obligatie? In contractul dintre cedent si debitorul cedat. In contractul de cesiune nu-i prevazuta decat transmiterea dreptului de a cere executarea silita a obligatiei debitorului cedat de la cedent la cesionar.

Daca -i un act sub semnatura privata, e musai sa obtinem un titlu executoriu, altfel nu putem executa, nici chiar daca avem cesiune in forma autentica.


Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ContSters210360, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Compensari hotarari GamaTiti GamaTiti Buna seara . Ma judec de mai multi ani(14) cu o persoana (procesomana).In total sunt in jur de 250 procese . 240 sunt castigate de mine. Unul dintre procese ... (vezi toată discuția)