avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Raspund pentru ceea ce posteaza utilizatorii pe saitul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Raspund pentru ceea ce posteaza utilizatorii pe saitul meu?

Cu putin timp in urma am fost contactat de un nene din Republica Moldova ca as acea pe forum un link pus de un utilizator al forumului spre un site de download unde era cartea lui pusa(de cineva)

Forumul este un forum public normal(fara downloaduri ilegale sau de astea)unde se discuta despre electronica unde poate sa posteze oricine, la mine pe forum NU era atasata cartea ci doar un posibil link.

Eu ni stiu de existenta linkului dar e posibil sa fi existat si dansul zice ca are o dovada de la notar ca notarul a deschis forumul si a certificat ca e adevarat acest lucru si este un link.

Am 2 intrebari
1 Poate un notar sa faca acest lucru ? Sau acest lucru trebuie certificat de o autoritate in domeniu ?
Proba nu exista nici macar in cache-ul google care se stie ca stocheaza paginile pentru mult timp.

2 Daca Totusi se ia in considerare proba de la notar eu pot fi tras la raspundere ? Cum ziceam este un forum perfect legal doar ca a pus un user un link... desi in regulamentul intern si la inregistrare zice clar ca sa nu incalci legea.

Multumesc de eventualele raspunsuri. :D
Cel mai recent răspuns: frunzila , utilizator 00:29, 10 Iulie 2011
Sa intelegem ca un user al forumului a postat la un moment dat un link catre un alt site, despre care dvs. n-aveti habar. Cu alte cuvinte userul respectiv a sters linkul - sursa la subiect sa zicem. Normal, trebuia sa primiti o notificare prin care proprietarul cartii sau administratorul site-ului de unde se putea descarca aceasta, va roaga sa retrageti/stergeti link-ul cu pricina. Sau daca in regulamentul forumului apare ca userii n-au voie sa faca trimiteri catre alte site-uri (prin link) atunci dvs. ca admin forum trebuia sa-l stergeti fara a sta pe ganduri. Pe scurt: daca acel link a fost sters, puteti sta linistit in ceea ce priveste trasul la raspundere (chemare in judecata), chestia cu notarul a fost mai mult ca sa va sperie si ca in viitor sa nu se mai intample asemena lucruri...
Da un user a postat un link spre rapidshare cred unde era cartea acestui nene. Eu habar nu am avut despre asta ca nu pot sa citesc tot ce se scrie pe forum...
Linkul era intr-un subiect oarecare de pe forum care subiect intre timp a fost sters.

Zilele trecute ma trezesc cu amenintari de dare in judecatadirecta fara nici un comentariu, nici nu vroia sa stam de vorba. A zis ca pretinde cateva mii de euro sa ii dau si inceteaza, eu nu am sa ii dau mii de euro ca forumul ce castiga din 2 reclame merge pe hosting.

Forumul zice la inregistrare pe el ca nu ai voie chestii ilegale iar in regulament zice clar ca nu ai voie si esti raspunzator de cea ce scrii

Intrebarea e daca eu ca proprietar pot fi tras la raspundere pentru cea ce scriu userii ca mai dai pesta cate unu de asta care din prima vrea doar bani

Logic ar fi ca proprietarul site-ului sa fie tras la raspundere de tot ce se intampla pe site, caci ii apartine. Dar e greu sa administrezi, actualizezi etc. un site, fiind vorba de un forum ar trebui zilinic sa cititi, sa stergeti, sa editati etc. mesajele primite, dar e fffff greu. Daca link-ul respectiv trimitea userul catre un site de unde descarca fisierul (cartea) cu pricina, atunci nu putem vorbi de furtul unor materiale descarcate ilegal de pe internet. Daca fisierul respectiv nu se downloada direct de pe forumul dvs. si era dat ca sursa, ma repet, nu intrati in panica pentru ca sansele de a va da in judecata si cere daune materiale sunt nule. Intr-adevar, in ziua de azi se poate da in judecata foarte usor, in orice domeniu, pana se dovedeste cine a avut sau nu dreptate...
Internetul este prin de linkuri spre acel download, numai eu stiu 3 situri. Chestia e ca userul a pus linkul implicit adica ceva de genul "ia cartea asta de aici"
In legea dreptului de autor ii da dreptate autorului, am citit inclusiv tratatul de la Berna sa vad despre ce e vorba.

Totusi nu am primit un raspuns clar
Dovada lui notariala e buna de ceva ?

Daca dovada lui e luata in considerare atunci eu pot fi purtat pe drumuri si prin tribunal desi eu stiu sigur ca pot sa dau vina in final pe user ca nu a respectat regulamentul forumului.
nu e buna de nimic.. asteapta sa vezi daca esti dat in judecata si ia-ti un avocat. pana atunci stai linistit.

Alte discuții în legătură

Riscurile descarcarii de programe, fara limita gil_73 gil_73 buna ziua ,dupa cum bine stiti exista anumite sit-uri unde dupa ce te inregistrezi poti downloada prin share ce-i drept nelimitat orice aproape.si eu sun logat ... (vezi toată discuția)
Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)