avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Raspund pentru ceea ce posteaza utilizatorii pe saitul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Raspund pentru ceea ce posteaza utilizatorii pe saitul meu?

Cu putin timp in urma am fost contactat de un nene din Republica Moldova ca as acea pe forum un link pus de un utilizator al forumului spre un site de download unde era cartea lui pusa(de cineva)

Forumul este un forum public normal(fara downloaduri ilegale sau de astea)unde se discuta despre electronica unde poate sa posteze oricine, la mine pe forum NU era atasata cartea ci doar un posibil link.

Eu ni stiu de existenta linkului dar e posibil sa fi existat si dansul zice ca are o dovada de la notar ca notarul a deschis forumul si a certificat ca e adevarat acest lucru si este un link.

Am 2 intrebari
1 Poate un notar sa faca acest lucru ? Sau acest lucru trebuie certificat de o autoritate in domeniu ?
Proba nu exista nici macar in cache-ul google care se stie ca stocheaza paginile pentru mult timp.

2 Daca Totusi se ia in considerare proba de la notar eu pot fi tras la raspundere ? Cum ziceam este un forum perfect legal doar ca a pus un user un link... desi in regulamentul intern si la inregistrare zice clar ca sa nu incalci legea.

Multumesc de eventualele raspunsuri. :D
Cel mai recent răspuns: frunzila , utilizator 00:29, 10 Iulie 2011
Vad ca la ultima mea intrebare nu a mai raspuns nimeni asa ca raspund eu sa va informez si pe voi ca m-am documentat, mi-am luat concediu si cu laptopul la umbra de fag m-am pus pe studiat :P
1. Conform cu legea 365/2002 si normele de aplicare eu nu am nici o vina si nu sunt in nici un fel raspunzator chiar daca fisierele erau la mine pe site. Nenea trebuia sa ceara respectuos stergerea nu sa sara in sus ca ne intalnim la tribunal.
2. Tot conform cu aceeasi lege regulamentul unui site este litera de lege.
frunzila a scris:

Vad ca la ultima mea intrebare nu a mai raspuns nimeni asa ca raspund eu sa va informez si pe voi ca m-am documentat, mi-am luat concediu si cu laptopul la umbra de fag m-am pus pe studiat :P
1. Conform cu legea 365/2002 si normele de aplicare eu nu am nici o vina si nu sunt in nici un fel raspunzator chiar daca fisierele erau la mine pe site. Nenea trebuia sa ceara respectuos stergerea nu sa sara in sus ca ne intalnim la tribunal.
2. Tot conform cu aceeasi lege regulamentul unui site este litera de lege.

V-am dat un raspuns asemanator la inca de la inceput, a se vedea mai jos:

"Normal, trebuia sa primiti o notificare prin care proprietarul cartii sau administratorul site-ului de unde se putea descarca aceasta, va roaga sa retrageti/stergeti link-ul cu pricina. Sau daca in regulamentul forumului apare ca userii n-au voie sa faca trimiteri catre alte site-uri (prin link) atunci dvs. ca admin forum trebuia sa-l stergeti fara a sta pe ganduri. Pe scurt: daca acel link a fost sters, puteti sta linistit in ceea ce priveste trasul la raspundere (chemare in judecata), chestia cu notarul a fost mai mult ca sa va sperie si ca in viitor sa nu se mai intample asemena lucruri..."
Sigur ca am citit raspunsul dar eu vroiam sa fiu sigur ce scrie legea, daca am sau nu dreptate/vina etc. conform legii.
In normele de aplicare scrie clar ca nu sunt nevoit sa verific daca materialele sunt legale sau nu si nici nu am aceasta obligatie.
Oricum un pic de studiu nu strica la nimeni, eu trebuia sa stiu dinainte aceste aspecte... nu doar cand ma lovesc de ele.

:dance3:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscurile descarcarii de programe, fara limita gil_73 gil_73 buna ziua ,dupa cum bine stiti exista anumite sit-uri unde dupa ce te inregistrezi poti downloada prin share ce-i drept nelimitat orice aproape.si eu sun logat ... (vezi toată discuția)
Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)