avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pensiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pensiune

sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti
pentru a fi in regula cu toate de ce documente am nevoie si este adevarat ca imi trebuie si casa de marcat???
va multumesc si astept raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: A_Grigorescu , utilizator 21:04, 20 Noiembrie 2011
corneliamagda a scris:

Daca asigurati servicii de cazare zilnica sau saptamanala, constand in camere complet mobilate sau spatii pentru servirea mesei si dormit cu facilitati pentru gatit sau bucatarii complet utilate, va recomand infiintarea PFA cod CAEN 5520 - Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.

Intr-adevar, aveti nevoie de casa de marcat.

Buna ziua,
As avea o intrebare referitoare la raspunsul dvs. Pentru PFA cu acest con CAEN e nevoie de brevet in turism ?

Multumesc
Pentru a va autoriza ca PFA pe cod CAEN 5520 este suficient sa urmati un curs de calificare in meseria de administrator pensiuni, organizat de o firma abilitata de catre Ministerul Muncii, curs care se va incheia cu un examen si obtinerea unei diplome. Aceasta diploma va permite autorizarea la Registrul Comertului pe codul 5520. Nu este nevoie de brevet de turism.
Gabrielle Monique a scris:

Pentru a va autoriza ca PFA pe cod CAEN 5520 este suficient sa urmati un curs de calificare in meseria de administrator pensiuni, organizat de o firma abilitata de catre Ministerul Muncii, curs care se va incheia cu un examen si obtinerea unei diplome. Aceasta diploma va permite autorizarea la Registrul Comertului pe codul 5520. Nu este nevoie de brevet de turism.

Dna avocat,
Exista si o modalitate de a face PFA prin care sa inchiriez toata vila (nu separat pe camere)i fara sa asigur masa ? Sau codul 5520 e cel recomandat ?
Intreb , pentru ca nu stiu daca as avea timp acum sa primesc o diploma in acest sens.
Vreau doar sa inchiriez si sa platesc la stat impozit...si sa nu trebuiasca sa ma feresc de musafiri nepoftiti !

Va multumesc !
Doamna avocat ...este economista. :)

Codul CAEN este potrivit pentru activitatea pe care Dvs. doriti sa o desfasurati. Eu v-am scris mai sus ceea ce aveti nevoie pentru a va desfasura activitatea in legalitate. Aveti nevoie de diploma.

Inchiriere in ce sens? Pe o perioada de timp mai mare, unei singure persoane? Reveniti cu detalii va rog.
Imi cer scuze, nu am citit cu atentie ce scrie sub numele dvs.

Vreau sa inchiriez casa de vacanta (cabana montana) pe perioade scurte (3-4 zile ,in special in weekenduri) la grupuri de persoane !
Casa de vacanta este proprietate personala. Ceva similar unei cabane , care nu se poate inchiria pe camere...ci toata , si nu ofer servici de restaurant. De aceea nici nu as vrea sa fie clasificata drept "pensiune". Oricum nu as avea acel brevet de turism

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 5520 Ionel_Popovici Ionel_Popovici Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte ... (vezi toată discuția)
Diferentiere cod caen: 5520/6820 gigipinciuc gigipinciuc 5520 = facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata; 6820 = inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliareproprii sau inchiriate. Am ... (vezi toată discuția)