avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program de lucru pentru gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program de lucru pentru gravide

Daca o angajata insarcinata a adus de la ginecolog adeverinta pentru reducerea programului de lucru, dar medicul de medicina muncii considera ca locul muncii nu influenteaza negativ sarcina, poate fi contestata reducerea programului? Se poate intruni o comisie medicala de evaluare?
Cel mai recent răspuns: bbac , utilizator 14:07, 17 August 2011
Medicul de medicina muncii nu are de-a face cu reducerea programului pe baza OUG 96/2003. Nu te poate afecta.


* Art. 13 - În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie 6 ore Mateiutza Mateiutza Buna O salariata gravida ne-a adus de la medicul de ginecolog o recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore Mai trebuie sa anunțam la medicina ... (vezi toată discuția)
E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)