avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie 6 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie 6 ore

Buna
O salariata gravida ne-a adus de la medicul de ginecolog o recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore
Mai trebuie sa anunțam la medicina muncii (i s-a făcut deja un raport de evaluare când a anunțat ca e însărcinată) sau trebuie sa facem direct decizie la 6 ore cu menținerea veniturilor salariale?
Îmi puteti argumenta va rog cu ART din lege?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 14 August 2019
art.7 din OUG nr. 96/2003 specifica obligativitatea angajatorului de a anunta medicul de medicina a familiei
Art. 7

(1) In termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat in scris de catre o salariata ca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa instiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza isi desfasoara activitatea
OUG 96/2003
art.13
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru pentru gravide b_alina b_alina Daca o angajata insarcinata a adus de la ginecolog adeverinta pentru reducerea programului de lucru, dar medicul de medicina muncii considera ca locul muncii ... (vezi toată discuția)