avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TRANSPORT MARFA IN TURCIA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TRANSPORT MARFA IN TURCIA

Am urmatoarea situatie:
O societate din Romania efectueaza un transport de marfa in Turcia - deci in afara U.E. Nu cunosc daca acolo exista sau nu TVA, dar din pdv al apartenentei sau nu la UE cum se procedeaza ?

MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 14:45, 21 Iunie 2011
Livrarea de bunuri in afara comunitatii si transportul aferent sunt scutite de TVA cf. art.143 Cod Fiscal.
Multumesc pt. raspuns ; dar nu sunt lamurita in ceea ce priveste rd. la care trebuie trecut in Decont : 3 sau 300 ?
D300, rd.13 "Livrări de bunuri şi prestări de servicii scutite cu drept de deducere,altele decât cele de la rd. 1-3, şi operaţiuni supuse măsurilor de
simplificare"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii sua- declaratia 300 buburucea buburucea Buna, Prestam servicii IT pentru o firma din SUA pe care o facturam lunar ( serviciile se efectueaza in Romania si se factureaza celor din SUA). Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Exportul se declara in declaratia 390? Pavel Coroama Pavel Coroama Am efectuat un export in Israel, se declara in declaratia 390 , cum se inregistreaza tva-ul. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Tva la export B.E.C. ARION B.E.C. ARION cine poate sa-mi spuna la ce rind in declaratia de TVA(300) se trece exportul,si de unde stiu daca este cu drept de deducere sa fara (vezi toată discuția)