avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL. Intrebari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL. Intrebari

Buna ziua,

In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului.

Suntem 2 asociati care dorim sa ne deschidem un SRL (fiecare cu 50%) cu codul CAEN de activitate principala 7222 (Consultanta si furnizare de alte produse software - proiectare pagini web) si activitati secundare 7230, 7240, 7260 (in principiu tot ce inseamna creare de website-uri).

M-am documentat (am citit prin subiectele de pe forum) dar as avea nevoie de cateva confirmari / sugestii.

1. Este bine sa incep ca firma neplatitoare de TVA ? (momentan ma incadrez sub 35.000euro/an). Ma intereseaza sa stiu daca aceasta situatie impune drumuri suplimentare pe la institutiile abilitate ale statului, acte suplimentare sau din contra e mai putina birocratie. In plus as dori sa stiu ce se va intampla cu eventualele contracte de prestari servicii de durata(1-2 ani cu plata anuala de ex) pe care le semnez cu clientii si care la inceput sunt fara tva, in cazul in care din diverse motive trec la platitor de tva (trebuie sa platesc din banii firmei mele eventualul TVA ?)

2. Daca optez pentru varianta de microinteprindere cu plata impozitului pe venit de 2,5% (estimez raportul CA/cheltuileli >3, mai trebuie sa stiu dc ma incadrez la > 50% din venituri din alte surse decat consultanta si management - dar cred ca website-urile nu intra la categoria consultanta), putem sa fim noi proprii angajati la firma (preferabil cu 4h, salariul minim pe economie) astfel incat sa ne incadram la statutul de microinteprindere?

3. As fi dorit sa apelez la serviciile unui site care infiinteaza firme prin intermediul formularelor online , insa am inteles ca tot ceea ce fac ei e cam standard si ca mai tarziu pot sa am batai de cap din aceasta cauza, asa ca as dori sa gasesc un avocat care sa imi ofere consultanta pentru deschiderea acestui SRL si ulterior care sa ma ajute sa redactez contracte si alte hartii oficiale. Astept eventualele mesaje pe privat cu o estimare a costurilor deschiderii firmei.

Precizez ca o sa am sediul social in Bucuresti, sector 6.


Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:32, 11 August 2008
mai am o intrebare:

raportul zilnic(sau zetul, cum se mai numeste), trebuie scos in fiecare zi?
de exemplu daca duminica este inchis, cum fac sa il scot?ma duc la firma sa scot raportul?

trebuie scos deci, in fiecare zi?

Zetul il scoti in ficare zi in care , evident ai marcat ceva pe casa de marcat! Nu trebuie sa scoti zet cand nu ai marcat nimic. La sfarstit de luna scoti si raportul lunar in care sunt incluse toate zeturile zilnice. Totalul trebuie sa fie acelasi cu sumele cumulate ale zeturilor zilnice din luna respectiva!
aligadot a scris:

mai am o intrebare:

de exemplu daca duminica este inchis, cum fac sa il scot?ma duc la firma sa scot raportul?



Din moment ce este inchis nu trebuie sa scoti raportul Z pentru ziua de dumineca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Admin Admin Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit e tot de 100 de mii de euro? Sau s-a modificat ceva? (vezi toată discuția)