avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor

un amic a avut un conflict cu cineva acum 3 ani iar pe mine m-a luat ca martor. acum 2 zile mi-a venit citatie acasa ca sa ma prezint la judecatorie. eu nu mai tin minte nimic ce s-a intamplat atunci si ce as putea face in acest caz? as putea cere procurorului sa nu ma mai cheme sau sa nu imi ia in considerare declaratia la rezolvarea cazului?

popescu clara... potrivit art.327 raportat la art.325 c.pr.pen. presedintele instantei poate da citire declaratiei anterioare.

Imi cer scuze, la cum ati formulat parea sa va referiti la 327 alin 3. Bine ca ne-am lamurit :) De fapt, scopul e ca cel care a pus intrebarea sa fie lamurit.
problema cea mai mare e ca eu nu mai am nici o tangenta cu amicul ala...nu am mai vorbit cu el de atunci si nu vreau sa ma mai cheme la judecatorie. poate o sa plec din tara... sau ma mut in alt oras....
Nu mai conteaza. Trebuie sa va prezentati.
Declarati ca nu va mai aduceti aminte nimic, a trecut prea mult timp.
Chiar daca va mutati in alt oras, sansele sa fiti gasit raman. Prezentarea dvs. ca martor reprezinta o obligatie civica si este independenta de relatia (amicala sau nu) cu cineva; sunteti cetatean al unei tari si, asa cum aveti drepturi de cetatean, aveti si obligatii. S-apoi, imaginati-va ca ati avea nevoie dvs. vreodata sa vina un martor la un proces...

Mergeti linistit la proces si spuneti doar adevarul. Chiar si acela ca nu va mai amintiti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt citat ca martor intr-un proces de conducere fara ... Ionut966 Ionut966 Buna ziua, sunt citat ca martor intr-un proces de conducere fara permis si alcoolemie, intamplarea a fost acum 5 ani, din 2016, atunci am dat declaratie, au ... (vezi toată discuția)
Martor bibi22 bibi22 am fost martor la un accident rutier vara trecuta si am dat declaratie....si acum am primit citatie la tribunal p data de 16 mai si sincer nu mai tin minte ... (vezi toată discuția)
Dreptul martorului de a nu da declaratie in procesul penal... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Astazi am avut surpriza sa aflu de la procuror ca martorul nu este obligat sa dea declaratie (in opinia procurorului de caz, evident). Cu alte cuvinte, s-ar ... (vezi toată discuția)