avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce trebuie platit la intrtinere pe timpul lipsei din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce trebuie platit la intrtinere pe timpul lipsei din apartament?

Buna ziua. Sunt rezident in Italia de 9 ani impreuna cu familia. In Galati am un apartament cu 4 camere propritate personala situat la penultimul etaj din 11 iar blocul are lift Sunt debransat de la caldura iar apa rece si calda o am contorizata .In fiecare an de cand sunt plecat platesc in luna august intretinerea pe tot anul.in jur de 350 - 450 roni In februarie a acestui an mi-a telefonat o ruda spunandu-mi ca a vazut la avizier, facturile precedente pentru plata intetinere bloc, ca sunt trecut sa platesc consum gaz metan ; consum caldura si penalizari.Mentionez ca am platit mereu mergand pe increderea administratorului ne verificand penru ce platesc . Pentru cele relatate va rog sa ma lamuriti . -ce trebuie sa platesc la intretinere pe perioada cat nu locuesc in apartament? -pot cere administratorului sa verific facturile pe anii precedenti sa vad cu ce am fost incarcat la plata? -daca consider anomalii in facturile platite ce pot face? -este corect sa platesc pentru o persoana atata timp cat nu locueste nimeni in apartament? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:39, 24 Iunie 2011
Daca lipsiti din apartament sunteti scutit de plata electricitatii, gazelor si gunoiului.
In rest platiti absolut toate cheltuielile care se repartizeaza pe apartamente sau pe suprafata.
Conform Legii 230/2007 - privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cap. 6. Cheltuielile as. de proprietari, art. 47, sunt sase tipuri de cheltuieli.
In conditiile aratate, banuiesc ca dvs. ati facut o cerere de scadere a persoanelor pentru perioada cand sunteti plecata, astfel incat asociatia nu va poate calcula cheltuieli pe numar de persoane prezente, insa celelalte tipuri de chltuieli, da.
Pe langa faptul ca fiecare as. prop. are niste reguli interne, incepand cu sezonul 2010-2011 a fost pus in aplicare prev. Ordinului343/2010 cu privire la repartzarea de cheltuieli cu incalzirea pentru spatiile comune si tevile care trec prin fiecare apartament, indiferent ca apart. este debransat de la incalzire sau nu... Cum apart. dvs. este cu 4 camere, sunt destule cheltuiei pe apartament (pe cota-parte indiviza de proprietate) acolo.
Conform legii, proprietarii pot contesta valorile intretinerii afisate pe lista de plata, timp de 10 zile de la afisare, dar cum sunteti plecata.... Bine ar fi sa lasati o ruda sa se ocupe de soarta apartamentului in perioada respectiva (chiar daca nu are acces in ap., cu toate ca bine ar fi sa aiba si acces, pentru orice eventualitate).
Puteti cere administratorului facturile, dar nu cred in ruptul capului ca va descurcati si chiar nu merita efortul. Bine ar fi sa va adresati conducerii as. prop. sa va intocmeasca un tabel explicativ, pe luni si tipuri de cheltuiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de bloc si penalitati ElenaMBar ElenaMBar Buna seara,mama mea a mostenit un apartament insa a fost in litigiu cativa ani pentru el cu o ruda care l-a ocupat.Dupa finalizarea proceslui aceasta ruda a ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)