avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit nerambursat
Discuție deschisă în Executare silită

credit nerambursat

Buna ziua.

Tatal meu a imprumutat acum cativa ani o suma de 18 000 RON de la o anumita banca din care a inapoiat doar 2 000 RON. De ceva timp incoace tot primesc notificari si instiintari cum ca se va trece la executare silita daca nu plateste restul de bani. Intrebarea mea este: Ce anume vor executa?

Alta problema ar fi aceea ca tatal meu a abandonat familia de 2 ani de zile, timp in care a locuit in Irlanda cu iubita lui, iar pe mine ma suna doar cu necunoscut => nici in ziua de azi nu stiu cum as putea sa dau de el pentru ca nu mi-a lasat nici un numar, adresa. Nu am mai vorbit cu el din luna martie a acestui an cand m-a sunat a doua zi dupa ziua mea de nastere ca sa vada daca sunt acasa sau nu si pe urma a inchis (stiu ca e irelevant, dar mnah! ). Alte intrebari ar fi: Cum vor da creditorii de el pentru a-si recupera banii? Eu si mama mea vom fi afectate in vreun fel? E posibil sa se treaca la executarea apartamentului in care locuim?(Tin sa mentionez ca mama este titulara! El e al doilea nume. ) Iar daca "da", cum am putea sa ne aparam in instanta?

V-as fi FOARTE FOARTE recunoscatoare daca ati putea sa-mi dati niste raspunsuri!!!! Imi vine sa-l strang de gat cand vad in ce ne-a bagat, iar mama e acum in Italia pentru a strange bani pentru divort...:(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:07, 30 Iulie 2008
Este important de stitut daca imprumutul a fost garantat cu ipotecarea apartamentului sau daca mama dv este fidejusor sau girant ipotecar, caz in care creditoriii care au garantie realka se pot indestula din aceasta. Daca nu este afectat de nici o garantie reala, recuperarea imprumutului se face prin executare silita asupra bunurilkor debitorului, deci nu vor fi afectate bunurile altor persoane sau cota parte a sotiei.
Problema nu este deloc complicata! Este vorba de un contract de creditare semnat intre doua parti: banca si imprumutator care are stipulat in acel act anumite conditii de care a luat cunostinta imprumutatul, angajandu-se prin semnatura sa-si onoreze obligatiile catre banca creditoare. S-a statornicit un obicei la banci ca sa i-a contact cu rudele sau cunostintele imprumutatului(debitorului), atunci cand cel din urma "uita" sa-si achite datoriile catre banca. In rest, achiesez la ideile "top dan", care sunt pertinente!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita alecsas alecsas cum e mai bine sa procedez,in anul 2005 am luat o linie credit de 15mil.am platit pana in 2007 dobanda cand sa expitat cardul si banca mi-a impus sa platesc ... (vezi toată discuția)