avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare prejudiciu

Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea prejudiciului( mentionez ca am apleat la o firma de executare silita si au gasit nimic pe numele acelei persoane) ce modalitate exista de a recupera banii,suma fiind de 6000 de euro.
Exista o alta solutie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:13, 25 Iunie 2011
Debitorul are credit in banca, dar poprirea nu a fost facuta decat cu adresa de la executor bancar, fara hotarare judecatoreasca, in cazul aceste poate fi considerat faptul ca s-a intrerupt prescrierea, sau chiar trebuiesc inaintate actele in instanta pt a impiedica prescrierea datoriei? Multumesc pt raspunsuri.
ok. Deci eu inteleg ca banca il executa silit in temeiul unui contract de credit care este titlul executoriu. Inseamna ca executorul bancar a solicitat incuviintarea executarii silite de la instanta dupa care a infiintat poprirea pe conturi/venituri. Acest lucru este legal.
Inseamna ca tu nu ai facut nimic in ceea ce priveste recuperarea sumelor datorate tie. Ai apelat la un executor judecatoresc? Care este titlul tau executoriu?
Ce ar trebuit sa faci tu era sa mergi la executorul bancar cu titlul tau executoriu si sa-i soliciti sa te inscrie si pe tine la distribuirea sumelor rezultate din executarea silita.
Intreb ca un copil curios : la inceput nu putea fi executat, citez : ,,daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea prejudiciului( mentionez ca am apelat la o firma de executare silita si nu au gasit nimic pe numele acelei persoane) [corecturile imi apartin !] !
Istetul ala de la banca, ala a descoperit ceva bani la ciorap ?! Ce popreste, praful de pe toba ?!
Scuza-ma, poate-s eu asa, un copil talamb....!


nu avem toata speta deci pierdem timpul.
Imi cer scuze, datorita modului in care m-am exprimat, am creat confuzie. Ma refeream la cazul general in care se poate intampla asa ceva si m-am dat exemplu chiar pe mine. Deci nu e vorba de o persoana fizica in recuperarea datoriei. E vorba de recuperarea de catre banca a datoriei de la debitor cu ajutorul executorului bancar fara nici-o implicare a justitiei, deci fara nici-o hotarare judecatoreasca. Unii angajatori sunt de acord sa faca poprire doar cu o adresa de la executor bancar, iar altii refuza categoric poprirea fara hotararea judecatoreasca. Va intreb in care dintre situatii e posibila intreruperea prescrierii?
Si inca ceva: nu are legatura cu problema persoanei care a deschis subiectul, e doar asemanator; am intrat aici si am intrebat. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
mariamn, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ..prescriere? monikmonny1 monikmonny1 Buna ziua !Varog sa imi spuneti si mie daca o executare silita se poate prescrie....sau mai bine zis datoria pe care o ai si cel care trebuie sa o primeasca ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)