avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reintoarcerea minorului in tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reintoarcerea minorului in tara

Buna ziua,

Am citit tot ce am putut (legi si forumuri) dar nu am gasit nicaieri raspuns la intrebarea mea.

Suntem stabiliti cu familia de un an in Anglia, avem pasapoarte romanesti. Daca sotul vrea sa duca copii in Romania fara ca eu sa plec cu ei are nevoie de imputernicirea mea ca sa treaca granita cu minori fara mama lor?

Mentionez ca planuim sa mergem dupa ei impreuna deci parasirea tarii nu are fi o problema.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 25 Iunie 2011
Deci sotul ia copiii si vine in Romania fara dv.In acest caz pentru a reveni in Anglia cu copiii trebuie sa aiba imputernicire de la dv. si in plus copiii trebuie sa aiba pasaport!Daca reveniti in Anglia impreuna cu sotul atunci nu mai aveti nevoie decat de pasapoarte valabile si pentru dv. si pentru copiii.
pt a reveni in tara cu minorii, tatalui nu-i trebuie acordul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie naya naya Doresc sa calatoresc cu copii fara sotul meu.Am certificat de casatorie romanesc.El si copii sunt cetateni sirieni.Copii au pasapoarte siriene,au insa si ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)