avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecator recuzat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

judecator recuzat

buna ziua.Care ar fi motivele pentru care se recuza un judecator?Am incercat stramutarea dar fara rezultat.Faptul ca judecatorul respectiv a fost prieten de familie cu reclamantul este un motiv? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 08:06, 5 Iulie 2011
Buna seara .
Art.39 alin. 4 din C.proc.civ.:,,Hotararea asupra stramutarii se da fara motivare si nu este supusa nici unei cai de atac...Cred ca se refera la cai ordinare sau extraordinare de atac.
Marius Bote .
teslovan florentina a scris:

Si am observat ca mai departe adica la recurs se tine cont de sentinta de la fond.
Este evident faptul ca in conditiile in care o cerere de recurs nu este bine motivata, recursul va respins ca nefondat si se va mentine sentinta data in prima instanta.
Eu pentru ca am indraznit sa cer recuzarea judecatorului pe motive bine intemeiate si cu acte doveditoare am fost amendata de un alt "domn" judecator cu 500 de lei pentru "REA CREDINTA ", Un om de rand daca indrazneste sa isi ceara drepturile si cere ca adevarul sa iasa la iveala este considerat de rea credinta.Am dorit sa dovedesc un martor a cui marturie a fost mincinoasa si sa cer amendarea sau schimbarea expertului in constructii pt care in urma cu un an am achitat 1000 de roni.In patru sedinte la care exp.trebuia sa depuna expertiza , dansul nici macar nu a motivat nepredarea lucrarii.Asa ca in urma acestor relatari catre conducerea judecatorie am primit un calificativ de rea credinta si o amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Lucia Hebre, Mediator
recuzarea...nu pre exissta motov.....ati fi avut o sansa cu stramutarea...pentru banuiala legitima dar daca ziceti ca v-a respins-o.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba judecatorul? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as avea si eu o dilema: cum se poate schimba judecatorul la care se afla dosarul meu? sub ce pretex si cum? eu am impresia -nu ca lumea ... (vezi toată discuția)
Cui cer stramutarea pricinii? theox42 theox42 Doresc sa stramut pricina de la tribunal la curtea de apel motivat ca o cale de atac impotriva respingerii recuzarii si-n baza plangerii penale asupra ... (vezi toată discuția)