avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită tert creditor
Discuție deschisă în Executare silită

tert creditor

Buna ziua,

Acum 2 ani am incheiat un antecontract de vz-cp cu SC X pentru o mansarda. In momentul de fata, mansarda mea si cea a vecinului sunt scoase la licitatie ( executare silita) ca urmare a datoriilor pe care SC X le are fata de SC Y. Valoarea imobilelor nu acopera creanta mea si a SC Y. Am luat legatura cu executorul si mi-a spus ca in afara de SC Y( creditorul ce a solicitat executarea silita) nu mai sunt alti creditori( nici garantati si nici chirografari). Antecontractul meu a fost inscris la Cartea Funciara.
Ce pot sa fac? Sa fac o cerere de interventie in interes propriu pentru a participa la distribuirea pretului? Unde se depune? Am termen limita?
As dori sa fac si contestatie, intrucat din valoarea celor doua mansarde eu nu0mi recuperez intreaga suma. Credeti ca as castiga? Si ce motiv sa invoc?
De asemenea ce se intampla cu mansarda vecinului care este si ea scoasa la licitatie? Nu ar fi trebuit executorul sa ne aiba in vedere cat timp antecontractul este inscris la Cartea Funciara?
Cel mai recent răspuns: dacmoto , utilizator 07:37, 29 Iunie 2011
in antecontract ce data ati prevazut pentru plata diferentei de suma? Ati depasit data? Era in rate? Cum era?
Diferenta de suma se achita in rate. Suntem la zi cu ratele!
Din ce vad eu poate asta a fost si scopul ratelor la dvs. Stia ca se ajunge acolo. E destul de aiurea cazul. Oricum veti ajunge in instanta si va veti taragana 100 ani.
Ce suma are de recuperat creditorul in dosarul de executare?
In mod normal ar trebui sa ia in calcul si acel antecontract....
In ce sens sa te aibe in vedere?
Ai idee cati fac acest lucru tocmai pentru a amana o executare. Afla ca s-a declansat executarea, baga repede un antecontract de vanzare-cumparare sau un contract de inchiriere pe care-l inscriu in CF si sa vezi dupa aia dans in instanta X-(
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
godot, utilizator
Creditorul urmaritor se poate indestula din vanzarea celor doua imobile. Insa daca intervin si eu, atunci amandoi vom fi primi pe jumatate.
Am facut cerere de interventie in baza antectr de v/c pe care am depus-o la executor prin care am solicitat sa ne inscrie la distribuirea pretului si am solicitat si extinderea executarii asupra altor imobile ale debitorului.

Am facut si contestatie pe care am depus-o la judecatorie, pe motivul opozabilitatii antectr de v/c, fiin inscris in CF.
Astept parerea ta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar, garantie si insolventa cafea1 cafea1 Buna. O prietena de-a mea a contactat 2 credite bancare de la 2 banci separate, x si y in numele societatii comerciale pe care o infiintase, in vederea ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Distribuirea pretului din vanzarea la licitatie in cazul in care instanta a stabilit sistarea starii de devalmasie dintre sotii debitori nicolaeelena nicolaeelena Am urmatoarea speta in care evenimentele s-au suscedat astfel: - sotii ,impreuna, garanteaza cu 5 (cinci) bunurile imobile comune un credit bancar angajat de ... (vezi toată discuția)