avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere factura - pt. furnizorul meu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere factura - pt. furnizorul meu

buna ziua!
am urmatoarea speta si nu sunt convinsa ca procedez corect: intre mine si societatea B exista un contract pe prestari servicii, imi presteaza servicii cu masinile sale. Soc. B are nevoie de piese de schimb, anvelope, etc pe care nu prea isi permite sa le achizitioneze.
eu le cumpar de la distribuitori, le pun un mic adaos si le vand societatii B.
situatia de mai sus nu-mi mai convine pt ca facturile s-au inmultit si ma gandeam daca ar fi corect ca eu sa refacturez aceste piese de schimb, pe care eu le cumpar si le si platesc , catre furnizorul meu B si apoi noi ne stingem prin compensare?
va rog daca-mi puteti da un sfat,
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MadiTzu , utilizator 16:13, 6 Iulie 2011
Este de inteles ca nu doriti sa va incarcati cu cheltuieli prin scaderea pieselor de schimb si doriti facturarea lor. Dar ma intreb daca aveti autorizata aceasta activitate si daca merge incadrata la comert cu ridicata ?
Daca da, atunci e in regula sa facturati.
Daca nu, atunci trebuie autorizata activitatea si daca nu merge inclusa la comert cu ridicata, cred ca este bine sa stipulati in contract ca plata facturilor se face prin compensare, pentru a nu fi nevoie de casa de marcat..
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Cornelia Tulpan, Contabil
Buna seara, in actul constitutiv am toate codurile caen introduse.
Sunt cateva facturi pe luna cu aceste piese si nu le-am incadrat la comert cu ridicata ci cu amanuntul, le-am pus un adaos mic 1-2 % si le-am facturat la partenerul meu stingandu-ne ori cu chitanta ori cu ordin compensare.
cumpar piesele special pt a i le factura lui, sa-l ajut si consider acestea comert cu amanuntul ocazional; nu vand la persoane fizice
dar m-am cam incarcat cu acest adaos si aleg varianta considerata corecta si de doamna Gabrielle Monique si anume facturarea la pret de achizitie.
O seara placuta!
Multumesc!
O activitate CAEN nu poate fi exercitata doar daca este prevazuta in Actul Constitutiv.
Activitatile trebuie declarate si autorizate distinct pe fiecare loc de desfasurare a activitatii.

eu vad ca o activitate inseamna ca o declar atunci cand am un punct de lucru la care-mi desfasor activitatea si-l inregistrez la reg comertului si la finante.
dar activitati autorizate ce inseamna? unde le autorizez?

in cazul prezentat de mine mai sus unde fac comert cu amanuntul cu aceste piese de schimb, zic eu ocazional si am un singur client persoana juridica care imi este si furnizor principal, ce ar trebui sa fac din acest punct de vedere al autorizarii si declararii pt a fi complet in ordine?
multumesc mult!
@corneliamagda parerea mea este ca nu are nevoie de alte autorizatii, doar nu vinde produse alimentare. Activitatea respectiva se desfasoara din ceea ce inteleg eu la aceleasi locatie.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Intrari iesiri service auto nicolaicosmin nicolaicosmin Buna ziua. Am un service mai mic, un srl. Am ca si cod caen principal, intretinerea si repararea autovehicolelor. Am casa de marcat. Intrebarea mea este, pot ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)
Modificare cod caen + cesiune parti sociale diziy diziy Buna seara Sunt asociat intr-o societate impreuna cu doua alte persoane. Acestea urmeaza sa iasa din firma si eu, ca asociat unic, vreau sa modific codul ... (vezi toată discuția)