buna ziua!
am urmatoarea speta si nu sunt convinsa ca procedez corect: intre mine si societatea B exista un contract pe prestari servicii, imi presteaza servicii cu masinile sale. Soc. B are nevoie de piese de schimb, anvelope, etc pe care nu prea isi permite sa le achizitioneze.
eu le cumpar de la distribuitori, le pun un mic adaos si le vand societatii B.
situatia de mai sus nu-mi mai convine pt ca facturile s-au inmultit si ma gandeam daca ar fi corect ca eu sa refacturez aceste piese de schimb, pe care eu le cumpar si le si platesc , catre furnizorul meu B si apoi noi ne stingem prin compensare?
va rog daca-mi puteti da un sfat,
multumesc mult!
Dupa cum am precizat, o activitate economica, nu poate fi desfasurata doar pentru ca atunci cand s-a infiintat societatea, asociatul/asociatii, au trecut in actul constitutiv tot ce se putea trece din CAEN.
Activitatile ce nu s-au desfasurat, chiar daca pentru desfasurarea lor nu este necesar a avea punct de lucru, cazul in speta, se autorizeaza inainte de a fi desfasurate de agentul economic.
Codul de procedura fiscala prevede confiscarea veniturilor ce sunt aferente unor activitati neautorizate. Prin autorizarea activitatii unei societati se intelege conform Legii 359/2004 actualizata inregistrarea unei declaratii pe proprie raspundere la Registrul Comertului privind toate activitatile desfasurate. In urma acestei declaratii Registrul Comertului elibereaza un certificat constatator in care se mentioneaza activitatile autorizate pe care le poate desfasura societatea.
In concluzie, verificati ce activitati autorizate aveti declarate in certificatul constatator pentru a autoriza si alte activitati pe care le desfasurati.
eu zic ca nu puteti refactura piesele decat daca aveti in actul constitutiv CAEN 4532 - Comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule, sau puteti trece pe factura ceva de genul "cheltuieli ocazionate de .........."