avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare cod CAEN + cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare cod CAEN + cesiune parti sociale

Buna seara
Sunt asociat intr-o societate impreuna cu doua alte persoane. Acestea urmeaza sa iasa din firma si eu, ca asociat unic, vreau sa modific codul CAEN, de fapt sa adaug mai multe.
Ce stiu eu ca trebuie facut: hotarare aga prin care ceilalti asociati imi cedeaza partile lor din firma, modificarea actului constitutiv si declaratie pe proprie raspundere pentru modificarea codului CAEN. Intrebarea mea ar fi in ce ordine se depun la registrul comertului si daca exista anumite prevederi speciale.

In al doilea rand nu sunt hotarat asupra codului CAEN pentru obiectul principal de activitate al firmei, care se va ocupa cu distributia de produse alimentare pentru institutii de invatamant prescolar. Practic, nu va exista un depozit pentru stocarea produselor ci se va lucra doar pe comenzi, produsele fiind preluate de la furnizori si livrate clientilor. De aceea, daca ati putea sa-mi sugerati un cod care sa se potriveasca activitatii ar fi perfect.

Multumesc
Nu se poate spune ca sunt anumite prevederi speciale. Intocmiti hotararea AGA imreuna cu contorul aferent in vederea publicarii in Monitorul Oficial, actul constitutiv actualizat, declaratia ca aveti calitatea de asociat unic doar intr-o societate comerciala in Romania, eventual certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare in original( daca schimbati activitatea principala)cererea de inregistrare tipizata si declaratia de autorizare pentru activitatea care doriti sa o desfasurati. Toate aceste acte se depun impreuna. Nu este obligatoriu sa fie activitate principala codul pretabil activitatii dvs. ci sa fie doar autorizat. In legatura cu codul CAEN pretabil dupa parerea mea ar fi:
4799 - Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor
Toate modificările se fac în aceeași hotărâre AGA, printr-o singură operațiune.

Vă recomand să puneți toate codurile de comerț și să autorizați codurile de intermedieri si codurile de comert cu ridicata deoarece faceti livrari catre o persoana juridica.

Oricum, sfatul este incomplet, atata vreme cat nu spuneti ce fel de produse vindeti.

Alberto Kurtyan
Multumesc pentru raspunsuri.

Am precizat faptul ca voi vinde produse alimentare asta incluzand: carne si preparate din carne, produse lactate, legume, ulei, orez, etc. In acest sens am cautat printre codurile de comert cu ridicata si nu am gasit neaparat unul care sa fie general cu exceptia unuia care precizeaza "comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi alcoolice si tutun". Intrebarea ar fi daca acest cod nu implica si alte lucuri tinand cont ca se face referire la bauturi alcoolice si tutun(si ma refer la plata accizelor, diverse alte taxe) sau pur si simplu atat timp cat nu comercializez asa ceva nu am nici o obligatie?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
diziy, utilizator
Revin cu o intrebare pentru ca sunt pe ultima suta de metri si trebuie sa ma hotarasc ce cod caen voi adopta:

M-am interesat la o alta societate care face ce voi face eu si aceasta are codul caen: 4617 - Intermedieri in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun, dar am urmatoarea nelamurire: daca activitatea este de intermediere, atunci se poate factura marfa catre persoana juridica cu care voi lucra?.
Mentionez din nou faptul ca activitatea propriu-zisa va consta in aprovizionarea mai multor unitati de invatamant prescolar cu produse alimentare. Practic, voi cumpara marfa de la furnizorii mei, si o voi revinde, cu adaos, unitatii de invatamant. In conditiile astea se preteaza codul de mai sus sau trebuie sa merg pe cod de comert cu ridicata?

Multumesc din nou
Pentru aceasta activitate autorizati 4617, este suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen distributie produse alimentare alyona alyona Buna ziua, care ar fi codul CAEN pt. distributia produselor alimentare? 4617 - Intermedieri In comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun? Alegerea ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru comert cu termopan si altele plummy plummy Trebuie sa deschid o societate comerciala care urmeaza sa faca comert cu ridicata (numai pe facturi, cu persoane juridice) cu materiale de constructii, in ... (vezi toată discuția)
Cod caen distributie produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc. niculaucarmen niculaucarmen care sunt codurile caen specifice distributiei (engros si en-detail) de produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc.??? (vezi toată discuția)