avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E legal ca fosta sotie sa creeze copilului minor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E legal ca fosta sotie sa creeze copilului minor profil pe saituri de socializare?

Din intamplare,am descoperit,ca fosta mea sotie,a creeat profile copilului nostru in varsta de 8 ani,pe cele mai populare site-uri,pe facebook si hi5.pe unul dintre ele i-a publicat fotografii unde face baie,in altele unde este gol pana la brau.Stiu ca este interzis crearea de profile copiilor sub 13 ani,dar nu stiu daca exista si legislatie in Romania pt protejarea copiilor.Am sunat-o,dar m-a injurat si mi-inchis telefonul.Va rog, sa ma sfatuiti ce pot face,pt ca,cu ea nu se poate face dialog.Pot face vreun demers legal impotriva ei?Mentionez ca relatiile noastre nu sunt bune deloc,nu-mi vad copilul si nici nu ma lasa sa-i vorbesc.Inca suntem prin tribunale pt partaj si n-am facut nici un demers legal pt a-mi vedea copilul.Inca o datava rog sa ma sfatuiti ce as putea face sa-mi protejez copilul.Va multumesc anticipat.Cu stima DM.
Cel mai recent răspuns: dumitrumihaila , utilizator 15:26, 28 Iunie 2011
Mergeti la Directia ptr Protectia Copilului din orasul dvs si spuneti ca , copilului dvs i-au fost incalcate drepturile de catre mama sa. Se vor lua masuri.
alpinltd a scris:

Mergeti la Directia ptr Protectia Copilului din orasul dvs si spuneti ca , copilului dvs i-au fost incalcate drepturile de catre mama sa. Se vor lua masuri.

Mai precis, ce drepturi s-au incalcat? :O Hmmm? Haideti sa fim seriosi!

dumitrumihaila a scris:
pe unul dintre ele i-a publicat fotografii unde face baie,in altele unde este gol pana la brau.


:O Domnule draga,
Fiul d-voastra NU face baie la strandul public? Daca face baie la strandul public il puneti sa poarte djelaba sau maieu? Nu? Atunci daca poate sa apara in public, la strand, fara sutien, djelaba sau maieu DE CE, (Doamne iarta-ne!), nu poate mama lui sa-i puna fotografii cu el pe un site public?
PS. Relatiile d-voastra cu mama copilului sunt un lucru; relatia d-voastra cu copilul, alt lucru, iar relatia fostei sotii cu copilul d-voastra iarasi alt lucru. Nu le amestecati. Nu va lasa sa intretineti relatii firesti cu fiul d-voastra? Pentru asta va judecati! Nu il hraneste cum trebuie? O sa o pateasca! I-a facut cont pe facebook? Foarte bine! Eu, cand aveam 8 ani n-am avut cont nici macar pe http//www.soimii-patriei.ro .... dar stiti cat de mult imi doream sa am cont acolo?
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Intr-o oarecare masura sunt de acord cu dvs,dar, stiti sau ati auzit,copii de 8ani sa aibe profil pe facebook?.Consider ca exista lucruri mult mai interesante decat sa fie pe internet,sau sa va intreb si altceva:un copil de 8 ani ce poate avea comun cu tineri de 16,18 sau 20 de ani?.Banuiesc ca nimic.Daca ar veni fiul dvs de 7 ani(anul trecut) si v-ar spune ca a , jucat poker pe internet pana la2 noaptea, cum ati reactiona?Cred ca la10 ani ii dati bani sa mearga sa joace la casino.Iertati-ma ca sunt ironic,dar cred ca vedeti lucrurile foarte simplu.Cand te-ai ars cu supa sufli si in iaurt.Fraza mea, spune multe,daca vreti sa intelegeti.De la hi5 au inceput prieteniile,iar,putin mai tarziu relatiile extraconjugale.Din nefericire internetul,are si o parte negativa.Totul e sa-ti stii limita.Consider ca internetul ar trebui sa-l foloseasca in scopuri educative,nu sa-l faca dependent de el.De fapt este un subiect care ar descutie.care ar tine mult,iar eu ,voi face ceea ce consider ca este bine pt fiul meu.Nu cred ca este corect cum educa copilul,cand deja are dereglari de comportament,minte si face absente de la scoala sub diverse motive.Nu credeti ca e devreme?Are doar 8 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire poze facebook !? ContSters289190 ContSters289190 Fosta sotie m-a dat in judecata ca sa-i maresc pensia alimentara spunind ca nevoile copilului au crescut (in prezent pensia este 25%din salariu) si pune niste ... (vezi toată discuția)
Expunerea minor pe retele sociale yo85 yo85 Buna ziua! Am un baiat in varsta de 6 ani care locuieste cu mama lui dupa divort. Avem custodie comuna. Fosta sotie are o relatie acum cu n tip de 21 de ani, ... (vezi toată discuția)
Postare fotografii in spatiu virtual fara acordul celui fotografiat copilarosul copilarosul buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. fiul meu a fost in vizita la o institutie publica impreuna cu colegii de clasa si insotiti de catre 4 ... (vezi toată discuția)