avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tata vitreg / mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tata vitreg / mostenire

O pb. serioasa de mostenire :-/

Tatal meu "actual" vitreg a mostenit o proprietate si doreste sa ma excluda de la mostenirea acesteia, lasandu-i tot ce are copilului pe care il are din prima casatorie ...
Avand in vedere aceasta situatie, care ar fi modalitatile prin care tatal meu ma poate exclude de la mostenire dupa ce acesta nu mai este? Am dreptul legal la ceva, si daca da cum pot ataca eu ce urmeaza el sa faca?

Multumesc mult si frumos :)
Buna Avlil ,
Multumesc frumos pt. raspuns ....
La mine e clara situatia.....din pacate :(
Acel bun este o mostenire din partea parintilor tatalui.....presupun ca mama nu are nici un drept asupra acestei mosteniri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Testament pentru copiii dati in adoptie marlena80 marlena80 Buna ziua, Doresc sa aflu daca un parinte supravietuitor poate lasa mostenire prin testament unui copil dat in adoptie; Inafara de copilul dat in adoptie mai ... (vezi toată discuția)