avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare cazier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare cazier

nu sunt din bucuresti.exista posibiliatea sa-mi pot ridica de aici cazierul?mentionez ca mi-a expirat viza de flotant daca aceasta ar fi avut vreun rol important in obtinerea acestuia.multumesc
Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar dispune:
Cererea-tip pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, cu datele complete de stare civilă şi motivată, se depune personal la unitatea de poliţie de la locul de naştere ori de domiciliu sau, după caz, la orice unitate ori subunitate de poliţie conectată la Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar.
În Bucureşti, certificatul de cazier judiciar se poate obţine numai de la secţia de poliţie pe raza căreia domiciliază petentul.
Cetăţenii născuţi în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi care au domiciliul pe raza administrativ-teritorială a altor judeţe, cetăţenii străini care au domiciliul / reşedinţa / viză de şedere pe teritoriul României, apatrizii cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, pot obţine certificate de cazier judiciar în regim de urgenţă adresându-se la oricare din secţiile de poliţie din Bucureşti.
Certificatul de cazier judiciar se poate elibera în regim normal (cel mult 10 zile de la data solicitării) şi în regim de urgenţă (3 zile lucrătoare).
Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 6 luni de la data eliberării şi numai în scopul pentru care au fost eliberate. ;)

Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat
as putea sa dovedesc ca domiciliez in sectorul 5 de exemplu cu contractul de inchiriere sau este absolut necesara viza de flotant?
Este bine sa aveti contractul de inchiriere cu dvs cand depuneti cererea pentru eliberarea cazierului judiciar.
Nu puteti dovedi astfel... e inutil contractul.

In acest domeniu e vorba despre domiciliul sau resedinta legala si nu cea de fapt... iar astea le puteti dovedi numai cu actul de identitate. Deci, resedinta sau domiciliul legal sunt numai cele inscrise pe cartea de identitate, pasaport etc.

Mergeti la localitatea de domiciliu pentru cazier, vi-l elibereaza pe loc (cred ca e asa in toata tara!).

vezi aici
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Eliberare cazier judiciar AnittaClaudia AnittaClaudia Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pentru eliberarea cazierului judiciar in situatia in care fac cerere de eliberare a lui intr-un alt oras fata de ... (vezi toată discuția)
Cazierul se elibereaza doar unde ai domiciliul? sirena1 sirena1 Daca am buletin de Neamt ca flotantul pe adresa din Satu Mare e expirat trebuie sa merg in Neamt pentru cazier sau exista posibilitatea sa il pot elibera de ... (vezi toată discuția)
Minor la munca fadidraghici fadidraghici Buna Ziua, Exista cazier pentru minorii sub 18 ani? Va multumesc. (vezi toată discuția)