avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ANUNT IMPORTANT- ANAF inchide activitatea la ghisee si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ANUNT IMPORTANT- ANAF inchide activitatea la ghisee si depunerea on-line a declaratiilor intre 30 iunie si 5 iulie

In perioada 30 iunie - 5 iulie 2011, va fi inchisa activitatea la toate ghiseele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), informeaza institutia. De asemenea, in aceeasi perioada, nu va fi functionala nici depunerea on-line a declaratiilor fiscale.

Motivul sistarii activitatii ghiseelor ANAF il reprezinta reorganizarea ANAF, aprobata prin HG nr. 564/2011.

Potrivit Protocolului de predare-primire a dosarelor fiscale, a informatiilor si a documentelor privind administrarea obligatiilor fiscale elaborat de ANAF, pana la data de 30 iunie 2011, unitatile fiscale care predau contribuabilii spre administrare altor organe fiscale, vor pregati dosarele fiscale si documentele pentru care sunt in curs de desfasurare procedurile de administrare in vederea predarii acestora. De asemenea, incepand cu data primirii acestor documente, organul fiscal primitor are obligatia de a continua si finaliza procedurile de administrare in curs de desfasurare.

Procedura de predare-primire se va desfasura intre 1-15 iulie 2011, pe baza calendarului aprobat de catre directorul executiv al directiei generale a finantelor publice judetene.

Totodata, transferul electronic al datelor din evidentele fiscale se va efectua in perioada 30 iunie – 5 iulie 2011.

In acelasi timp, ANAF precizeaza intr-un comunicat de presa ca, in perioada 30 iunie – 5 iulie, la administratiile financiare din toata tara vor functiona doar centrele de asistenta telefonica a contribuabilului, iar pe portalul www.anaf.ro raman active doar paginile de informare a contribuabililor. In perioada de timp mentionata, trezoreriile din toate administratiile financiare vor lucra program normal in ziua de 30 iunie, continuand cu toate operatiunile de inchidere a lunii, urmand ca, in data de 4 iulie, sa se deschida numai trezoreriile ramase dupa reorganizare, care vor opera pentru toti contribuabilii rearondati.

Potrivit documentului de presa, informatii suplimentare se pot obtine si la numarul de telefon 031.403.91.60 - Centrul ANAF de asistenta a contribuabililor.

Termen de depunere pentru Declaratia 205: 30 iunie, orele 12.00

Conform calendarului obligatiilor fiscale, 30 iunie este termenul limita pana la care poate fi depusa Declaratia informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit, formularul 205.

Declaratia 205 se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, obtinute in anul 2010, din: dividende; dobanzi; premii si din jocuri de noroc; pensii; lichidare/dizolvare a unei societati; activitati agricole; alte venituri.

Potrivit reprezentantilor ANAF, declaratia 205 poate fi depusa si pe data de 30 iunie, insa pana la orele 12.00.

Sursa: www.avocatnet.ro

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:04, 30 Iunie 2011
multumim @gabrielle..
sa vedem ce reorganizare va fi.. :hm:sa speram ca ne va usura munca in toate..
Si eu sper, insa s-ar putea sa se creeze un pic de haos. :(...contribuabili rearondati, Trezorerii inchise.
Apropo de Trezorerii...aveti idee daca in aceasta perioada si ele sunt inchise?
Astazi program normal pentru trezorerii, in 01/07/2011 va fi inchis, iar luni se vor deschide numai unitatile ramase dupa reorganizare.

In perioada de timp mentionata, trezoreriile din toate administratiile financiare vor lucra program normal in ziua de 30 iunie, continuand cu toate operatiunile de inchidere a lunii, urmand ca, in data de 4 iulie, sa se deschida numai trezoreriile ramase dupa reorganizare, care vor opera pentru toti contribuabilii rearondati.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 danuta munteanu danuta munteanu Buna ziua. Am urmatoarea situatie: O asociatie de proprietar, retine , declara prin declaratia 100 si plateste din Iulie 2009 - Septembrie 2009 - inclusiv, ... (vezi toată discuția)
Propunere de modificare a formularelor 200, 220 ºi 205 ContSters233047 ContSters233047 [b][u]Propunere de modificare a formularelor 200, 220 şi 205[/u] [/b] Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, luni, 9 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Modificari termene pentru depunerea declaratiei privind impozitul pe profit si a declaratiei 205, in anul 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Incepand cu anul fiscal 2012, se modifica mai multe termene de depunere a declaratiilor, un astfel de caz fiind reprezentata si de modificarea [b]termenului de ... (vezi toată discuția)