avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daca rca-ul nu vrea sa repare computerul la o masina ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daca rca-ul nu vrea sa repare computerul la o masina avariata din vina mea, ma poate actiona pe mine in instanta?

Am lovit o masina care stationa, in usa fata stg si am impins-o jumatate de metru....Asiguraile nu vor sa ii despagubeasca pt computer, spun ca nu se datoreaza impactului....si dansii vor sa ma actioneze pe mine in instanta sa isi recupereze costul acestuia....
Daca se hotarasc sa faca acest lucru...au castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 08:40, 1 Iulie 2011
Pai daca defectarea computerului nu se datoreaza impactului, nu vad cum ar putea castiga ei in instanta. Pe de alta parte, daca se demonstreaza in timpul procesului ca este raspunderea dvs, atunci puteti cere despagubiri de la asigurator.;)
Daca se ajunge la concluzia ca sunteti vinovat, pt toate pagubele va raspunde si va plati asiguratorul dv RCA. Nici eu nu vad legatura intre lovitura in usa si distrugerea calculatorului de bord. Lasti-i sa va actioneze in instanta si atunci chemati in solidar asiguratorul dv RCA. Nu aveti de ce sa va faceti griji.
daca pr rca nu vrea sa daspagubeasca in totalitate dauna, se poate indrepta impotriva mea pt lipsa folosintei masinii si pt ce nu a despagubit asigurarea? ar avea castig de cauza?
Ati primit deja raspunsuri: asiguratorul RCA plateste toate daunele dovedite ca fiind in legatura cu accidentul provocat de dv.Alte daune nu va pot pretinde sa platiti separat .Pentru orice refuz la plata, asiguratorul trebuie sa motiveze si instanta sa aprobe.Daca de exemplu v-ati inervat si ati spart cu o bata un far al victimei, pe acela il veti plati dv.:slap:
Nu aveti de ce sa va faceti griji :
1. Daca computerul a suferit un defect datorita accidentului atunci asiguratorul unde dumneavoastra aveti polita de asigurare RCA trebuie sa despagubesca reparatia.
2. Daca computerul era deja defect atunci nu este problema dumneavoastra.

Pagubitul ar trebui sa ajunga la o intelegere cu asiguratorul RCA nu sa se certe cu dumneavoastra.

Numai bine !

Alte discuții în legătură

Accident auto iuly30 iuly30 la data de 3.08.2010 am fost inplicat intrun accident de circulatie la intersectia dintre soseaua alexandrie si strada teiusi strazile ne avand semne de ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)