avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daca rca-ul nu vrea sa repare computerul la o masina ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daca rca-ul nu vrea sa repare computerul la o masina avariata din vina mea, ma poate actiona pe mine in instanta?

Am lovit o masina care stationa, in usa fata stg si am impins-o jumatate de metru....Asiguraile nu vor sa ii despagubeasca pt computer, spun ca nu se datoreaza impactului....si dansii vor sa ma actioneze pe mine in instanta sa isi recupereze costul acestuia....
Daca se hotarasc sa faca acest lucru...au castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 08:40, 1 Iulie 2011
Cum s-a facut PV de constatare ??
Trebuie sa existe doua etape:
- defectiuni vizibile cu ochiul liber
- defectiuni ascunse, se determina la service unde se anunta si asiguratorul
Calculatorul auto, reprezinta o componenta de baza in func. autoturismului. Nu functioneaza, autoturismul stationeaza !!!
Ceva nu este clar....???
Daca asiguratorul RCA, refuza inlocuirea (ff curios), ce fel de reparatie se face ?? se inlocuieste portiera ??si gata ??? cum v-a functiona autoturismul ??
Lasatii sa va dea in judecata si dvs. chemati in garantie asiguratorul.
Aveti castig de cauza si...puteti solicita daune morale.
Constatarea este "mama" rezolvarii problemei. Asa cum spune si dl Ciobanu, ceva nu este clar in problema expusa, insa, trebuie spuse urmatoarele: multe masini au unitatea centrala de management montata pe unul din stalpii portierei spre bord (cum stai in masina undeva la picioare), fie pe partea soferului, fie pe partea pasagerului. Un impact intr-o zona adiacenta poate provoca probleme intrucat aceasta unitate este alimentata permanent de catre acumulator, iar din impact pot aparea: defectiuni mecanice (vizibile), sau invizibile - scurt circuit datorita contorsiunii unor componente ale caroseriei, spre exemplu. Problema ascunsa a acestui caz este financiara, intrucat repararea/inlocuirea unui ansablu de caroserie, portiera in acest caz, la care se adauga vopsire si alte lucrari nu ajunge nici macar la jumatate din costurile unui calculator, care mai si trebuie programat intr-o unitate specializata. Daca proprietarul aduce martori ca acea masina mergea/functiona pana la impact, a demonstra in instanta ca lovirea a cauzat un defect al calculatorului masinii nu e foarte grea (sigur, si alte probe nu numai martori, pot fi si devize din service-uri, etc)
In proces, o expertiza de specialitate va arata daca exista legatura de cauzalitate intre defectiunea calculatorului si impactul ce a avut loc. Daca suma ceruta este mare, angajati un avocat!....
In conformitate cu prevederile art. 54 din Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, modificata prin Legea nr. 304/2007, "drepturile persoanelor pagubite din accidente produse de vehicule aflate in proprietatea persoanelor asigurate in Romania se exercita impotriva asiguratorului de raspundere civila, in limitele obligatiei acestuia, cu citarea obligatorie a persoanei raspunzatoare de producerea accidentului in calitate de intervenient fortat". Asta inseamna ca pagubitul trebuie sa formuleze actiune in justitie impotriva asiguratorului RCA al dvs, dumneavoastra avand in acest eventual proces calitatea de intervenient fortat. Daca sunteti chemat in judecata in calitate de parat, invocati textul de lege pe care vi l-am indicat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto iuly30 iuly30 la data de 3.08.2010 am fost inplicat intrun accident de circulatie la intersectia dintre soseaua alexandrie si strada teiusi strazile ne avand semne de ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)