avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot face sesizare itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot face sesizare itm

mi-a fost trimis preavizul prin posta cu mandat de primire a semnat tatal meu de primire ,in preaviz era stipulat: dispozitiile art 55 lit.c raportat la art.65 din codul muncii. ca urmare a vointei unilaterale a angajatorului de desfiintare a locului de munca sunt intretinator de familie dar nici nu mi s-a pus la dispozitie un alt post.in ce termne pot face aceasta sesizare ,pentru un control la itm sau ce am de facut.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 28 Iunie 2011
In primul rand faceti o cerere in scris la firma si solicitati un alt post. Daca nu au alt post si alta persoana nu poate fi concediata din motive reale, legale, atunci nu aveti ce face. Daca apartineti de Contractul colectiv de munca ramura comert, atunci beneficiati de 2 salarii compensatorii, mergeti doar 4 ore pe zi la lucru si trebuie sa va plateasca toate concediile de odihna neefectuate.

Daca aveti dovezi de discriminare, atunci faceti sesizare la ITM.

Mult noroc.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
lorelayold76, utilizator
lucrez la o firma cu capital de stat aflata in subordinea primariei care are reprezentant aga,consiliu de administratie .organigrama institutiei este aprobata la fel ca si bugetul de consiliul local al orasului.
1. Art.65 C.mun. nu prevede obligatia angajatorului de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

2. Nu mai exista prevederea ca pe perioada preavizului acordat in cazul concedierii se va lucra numai 4 ore/zi .... aceasta prevedere era prevazuta in CCMN care de la data de 01.01.2011 nu mai este in vigoare.

4. in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere va puteti adresa Tribunalului in a carui raza aveti domiciliu cu o actiune prin care solicitati anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe postul detinut anterior concedierii si plata drepturilor salariale pentru perioada cuprinsa intre data incetarii c.i.m. si data efectiva a reintegrarii. Actiunea este scutita de plata oricaror taxe judiciare.

5. Sesizare la ITM nu cred ca va poate ajuta prea mult, intrucat aceasta institutie nu are atributii jurisdictionale si nici nu se poate pronunta asupra legalilatii sau nelegalitatii concedierii dvs.
sesizarea la itm vreau sa o fac pentru a se verifica daca intradevar acest post a fost redus si faptic plus alte nereguli la incadrarile care se fac in cadrul firmei cat si majorarile de salariu in perioada de insolventa,ba mai mult unii colegi au cumul de functi fara sa aiba studii pentru acele posturi
Dvs puteti face o sesizare la ITM , insa acesta va controla numai aspectele care intra in sfera lui de competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ANISOARA GHERGHINA ANISOARA GHERGHINA Care este perioada de preaviz acordata in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului? (vezi toată discuția)
Concediere ilegala-ce pot sa fac? dutu69 dutu69 Buna ziua! In data de 09.01.2009 am primit preaviz de 20 zile in vederea concedierii in baza art.65 (1), in preaviz mentionandu-se ca societatea nu are ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)