avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit contracte prestari servicii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit contracte prestari servicii

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Care este cota de impozit care se opreste ptr contractele de prestari servicii prin colaborare?Noi oprim 10%dar am inteles ca este o lege care instituie cota de 16%.Imi puteti indica si baza legala a acestei noi reglementari,daca exista?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:07, 31 Iulie 2008
lia19 a scris:

Avem de exemplu la contabilitate o persoana care este pensionata medical si care este angajata cu timp partial de munca,4 ore.


Aici este vorba de CIM timp partial.


Alta situatie:persoane care cu caracter ocazional executa diferite servicii in interesul institutiei noastre.De exemplu inregistreaza pe banda video un anumit eveniment,fotografiaza......Inteleg ca acea cota de impozitare este de 16%.!!!

Aici vorbim de acele contracte conventii civile ocazionale, sau de contracte prestari servicii intocmite cu o persoana fizica autorizata.
Intrebarea este urmatoarea:
Aceste persoane sunt autorizate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte civile?!?! contract de prestari servicii - art 52 cod fiscal anamaria2006 anamaria2006 Am auzit recent de aceasta denumire de contract civil in sensul de contract de prestari servicii.Din cate am inteles este vorba de un contract incheiat de o ... (vezi toată discuția)
Cim sau prestari servicii talida_miha talida_miha Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie.Daca eu, ca angajator, doresc sa angajez pe cineva sa presteze un anume serviciu pe perioada determinata, ce ... (vezi toată discuția)
Contract de munca +conventie civila Mariana Laura Mariana Laura Buna ziua! Daca cumulez veniturile din contract de munca si conventia civila care sunt darile la stat care trebuie platite pentru conventia civila? Mentionez ... (vezi toată discuția)