avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

antecontract vanzare cumparare

buna ziua,

Un antecontract vanzare cumparare intre doua persoane juridice se poate intocmi fara a fi autentificat la notar ,urmand ulterior sa se faca contractul de vanzare cumparare autentificat???
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eye , utilizator 19:42, 2 Iulie 2011
Si atunci, in cazul in care se achita un avans acest antecontract este valabil fara a fi autentificat la notariat? Daca vanzatorul se razgandeste? Daca gaseste un alt client si nu vrea sa mai restituie suma respectiva ? La acest lucru fac referire acum.
Am vazut aceasta discutie si mi s-a parut interesanta. Vreau sa ma lamuresc.
Va multumesc. :)
Si daca e incheiat la notar antecontractul, se poate razgandi. Nu exista nicio diferenta.
Daca nu mai vrea sa restituie in ambele cazuri poate fi dat in judecata pentru a se cere rezilierea si executarea obligatiilor scadente. In ambele cazuri
Va multumesc, @jocandi_causa.
Antecontractul de vanzare cumparare stabileste conditiile vanzarii, respectiv cumpararii. De asemenea, se pot efectua plati in avans si atunci sunt trecute in antecontract termenele de plata si modalitatea. Se poate achita intregul pret anterior perfectarii contractului de vanzare cumparare.
Antecontractul nu este o simpla formalitate (este obligatoriu pentru parti - art. 969 Cod civil) si trebuie trecut in cuprinsul acestuia inclusiv ce se intampla in cazul in care partile nu perfecteaza contractul intr-un anumit termen, daunele pe trebuie sa le plateasca partea in culpa.

Diferenta intre a se incheia la notariat sau nu acest antecontract este urmatoarea:
- daca inchei antecontractul la notariat, orice suma achiatata sau daune datorate-a caror valoare sunt mentionate in antecontract- (in caz de neindeplinire a obligatiei de incheiere a contractului) vor putea fi executate direct, prin punerea in executare a acestuia;
- in cazul antecontractului ce nu este incheiat la notar, ori suma se recupereaza prin actionarea mai intai in judecata a partii in culpa, antecontractul constituind proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cu avans mare userpf_2014 userpf_2014 Buna seara, Am de gand sa cumpar o casa si proprietarul cere un avans mare, de 5000 euro. As vrea sa fiu sigur ca o sa-mi vanda mie. Se poate pune in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)