un teren intravilan cu casa construita pe el are regimul juridic ,,drept de folosinta vesnica ,, si as dori sa fac pasii ptr trecerea lui in proprietate privata cum este si casa de pe el. Va rog recomandari de proceduri de urmat
Ai dreptate Kyandra, nu am descris toata procedura si bineinteles nu m-am gandit nici o clipa ca printr-o hotarare de consiliu se poate face acest lucru dar la propunerea consiliului, exact cum scrie in art. de lege pe care l-am pus-"la cererea consiliului judetean".Asa este si procedura pt.apartamentele proprietate de stat care trec , la cererea consiliilor in domeniul privat al U.A.T si se pot vinde.
terenul are pozitie cf proprie rezultata din dezmembrarea unui imobil in 2 parcele noi . 1fiind parcela cu casa si avind nr topo nou in favoarea statului iar dreptul de folosinta vesnica proprietarului casei.Aceste proceduri au avut loc inaintea inceperii construirii casei. Actele la care ma refer sunt din 1969
@rad emil: in CF se face, cumva, mentiune la DL 58/1974? Va dau un sfat: faceti o oferta de cumparare catre primaria din localitatea unde este situat imobilul si vedeti ce raspuns primiti. In localitatea respectiva a existat CAP?
C,F in cauza a fost creat in urma unei decizii a consiliului unui municipiu in conformitate cu legea 9/1968 cit si a schitelor de plan.In zona respectiva nu a existat CAP fiind zona montana
Hotarari de guvern
luticus
Un imobil al unei UAT a fost trecut in domeniul public al statului.Apoi in conditiile art 10 din legea 213 consiliul local a hotarat trecerea din domeniul ... (vezi toată discuția)
Domeniul public
Anna63
Prin sentinta civila o suprafata de teren apartinanad domeniului public a fost castigata de un proprietar , cu reconstiuire a dreptului de proprietate ... (vezi toată discuția)