avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nerespectarea confidentialitatii de catre ING
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nerespectarea confidentialitatii de catre ING

Buna ziua, am si eu o nelamurire.

Acum 2 saptamani am aplicat online pentru emiterea unui card la banca Ing. Nu am fost contactat cand a fost emis chiar daca am oferit numarul corect. I-am sunat tot eu si m-au indrumat sa ma duc la sucursala Ing de la Piata Gorjului. Acolo era cardul meu dar nu si codul pin care mi-au zis ca trebuie ridicat din alta parte. Au verificat unde este codul pin si au aflat ca a ajuns la Iasi la o sucursala de acolo. Au sunat cei de la banca la Iasi si au solicitat trimiterea codului pin la Opera center in Bucuresti. Azi am ajuns la Opera center iar cei de acolo mi-au comunicat ca codul meu pin a fost livrat la adresa mea de corespondenta in Iasi, eu neavand nici o legatura cu Iasiul. Eu sunt din Bacau iar solicitarea cardului am facut-o in Bucuresti. In registrele lor aparea ca a mai fost trimis un cod pin la adresa mea din buletin si ca a fost ridicat de titular, eu in acel moment ma aflam in Bucuresti. Pentru a trimite ei al doilea cod pin aveau nevoie de o solicitarea de reemitere de pin de la mine pentru acest lucru, iar eu nu am facut nici o astfel de solicitare. Ambele coduri pin aparea ca livrate la titular. Mi s-a incalcat dreptul la condfidentialite de 2 ori in acest caz.

As dori sa stiu daca ii pot actiona in instanta si daca pot solicita despagubiri pentru acest lucru.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
radu_co, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:39, 29 Iunie 2011
Daca vi s-a pricinuit o paguba, atunci puteti cere despagubiri. Insa ce pagube vi s-au cauzat? S-au ridicat bani din cont?
Nu s-au ridicat bani din cont doar cele 2 coduri pin au ajuns la alti "titulari" ,mai putin eu.
Deci nu aveti nici o paguba, nu aveti pentru ce sa fiti despagubit.
Doar pentru banca apar cheltuieli suplimentare, problema ei.

Totusi insa daca pentru contul bancar platiti o taxa/un comision lunar, atunci aveti dreptul sa refuzati plata partiala a acestui comision pentru perioada de intarziere in care nu ati putut folosi cardul.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare somatie plata si scoatere din crp Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O institutie financiara nebancara reemite un card de credit, fara ca sa solicite de catre titular si fara ca sa expire, card de pe care o persoana necunoscuta ... (vezi toată discuția)
Poprire elenabarbu55 elenabarbu55 Buna ziua, Se poate face proprire pe pensia privata?am un credit pe care nu pot sa il achit si am primit in urma cu 1 saptamana o somatie de plata suma pe ... (vezi toată discuția)
Eliberare si utilizare falsa de carduri florin2901 florin2901 Am fost angajat la firma "AGRIROM" din 6 octombrie 2005 pana in 6 ianuarie 2006, la depozitul din Cluj Napoca str. Calea Baciului. In acest timp mi s-a ... (vezi toată discuția)