avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... compensare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

compensare

Buna ziua, ma ajutati va rog cu un model de act aditional la un contract de imprumut?

Speta: intre sc x si sc y exista un contract de imprumut.
sc x= imprumutator
sc y= imprumutat
de unde rezulta ca sc y are o datorie fata de sc x

dar in urma unor relatii comerciale intre sc x si sc y rezulta ca si sc x are de achitat o suma fata de sc y..
intrebare?

Cum arata redactat actul aditional la ctr de imprumut prin care cele doua societati convin sa compenzeze ceea ce au de achitat una fata de alta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 15:35, 30 Iunie 2011
Daca exista un ctr. de imprumut pe o parte si pe cealalta niste facturi nu se poate face compensare intre ele.Daca sunt reciproc si furnizor si client atunci da se poate.Acum depinde si de cat de mari sunt sumele din discutie.Ar fi bine sa vb cu un avocat sau un jurist care va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract trebuie intocmit? caprice caprice Buna ziua Speta: - intre SC X si SC Y exista un contract de inchiriere prin care SC X inchiriaza SC Y un utilaj/12 luni- valoare contract 2000 ron de unde ... (vezi toată discuția)
Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie oana vultur oana vultur Buna ziua, am urmatoarea intrebare: SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda) SC Y SRL are in propietate 5 ... (vezi toată discuția)
Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)