avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract chirie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract chirie

Buna dimineata.Pentru rezilierea unui contract de chirie a unui sapatiu este necesar sa intocmesc o notificare prin care anunt ca "incepand cu data de ...se reziliaza contractul nr...din data..."?
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 13:28, 1 Iulie 2011
Conform art.1439 alin.2 C.civ.,neexecutarea obligațiilor de către una din părți dă dreptul celeilalte părți de a cere - după punerea în întârziere a debitorului - rezilierea contractului cu daune interese.Neexecutarea trebuie să fie cu privire la obligații principale prin violarea cărora se aduce o vătămare celeilalte părți.Spre exemplu : abuzul de folosință sau schimbarea destinației lucrului,neplata chiriei,neefectuarea reparațiilor importante,descoperirea de vicii ascunse,etc..
Potrivit regulilor generale,instanța nu este obligată să pronunțe rezilierea,putând acorda un termen de grație.
Buna dimineata !
Rezilierea se poate face in conditiile stipulate in contractul de inchiriere ce constituie "legea partilor" .
Sublinierea notiunii de reziliere este foarte bine venita Rezilierea este exprimarea vointei de incetare a contractului la neexecutarea culpabila a obligatiilor.
Foarte multi confunda notiunile de reziliere de denuntare sau de exprimare a vointei de incetare a unui contract, respectiv cand au dreptul de a face acest lucru.

Insa am impresia ca utilizatorul gabitza1980 se refera la situatia in care se poate exprima vointa incetarii unui contract in general. Si acesta se face precum este prevazut in contract.
Daca contractul stipuleaza clar durata de executie atunci exprimarea vointei se poate face oricand respectand preavizul, iar contractual se deruleaza pana la sfarsit.
( “Contractul are o durata de x luni si se va putea cere incetarea lui cu y zile inainte, altfel se va prelungi automat” )

Fara clauza de prelungire automata, contractul inceteaza de drept fara exprimarea vointei de incetare a lui. Vointa de comun acord a ambelor parti s-a exprimat la semnarea contractului. ( “Contractul se deruleaza x luni” )

Daca contractul nu are precizata durata de executie, atunci este suficienta exprimarea vointei de incetare a lui cu preavizul stabilit ( “Contractul inceteaza oricand cu un preaviz de y zile calendaristice” )
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la rezilierea contractului andr33apn andr33apn In cazul in care exista o clauza intr-un contract\" durata contractului este 1 an, si se prelungeste automat cu inca 1 an, in cazul in care nu se cere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract adisss adisss Buna ziua, Subiectul meu se refera la rezilierea unui contract intre o persoana fizica si o societate prestatoare de servicii (livrare si montare de geamuri ... (vezi toată discuția)
Acord tacit bogdan77m bogdan77m Daca un contract de inchiriere are stipulat la un articol faptul ca se prelungeste prin acordul tacit al partilor daca una dintre parti nu notifica celeilalte ... (vezi toată discuția)