avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prestari servicii la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prestari servicii la un SRL

Buna ziua!
La un SRL pot angaja personal cu prestari servicii pe perioada de vara ? Care e varsta minima pe care trebuie sa o indeplineasca respectiva persoana?
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 19:57, 1 Iulie 2011
Virta minima este 16 ani,iar durata timpului de munca este de 6ore/zi si
30 ore /saptamina..
Persoana fizica poate incheia un contract de munca in calitate de salariat si la implinirea varstei de 15 ani, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.
Acum chiar am o nedumerire. Varsta este de 15 sau 16 ani? Ca sa fiu eu mai exacta doresc sa angajez pe perioada vacantei cu o jumatate de norma 4 ore pe zi o fata la magazin. Fata are 15 ani si 8 luni. Ce modalitate exista(daca exista) legala de a beneficia de serviciile ei si ce contract trebuie sa fac ? Intreb pentru ca si eu stiam ca daca minorul are 16 ani poate fi angajat cu contract de munca insa doar 6 ore pe zi iar un contabil mi a spus ca pot cu prestari servicii daca isi da parintele acordul dar nu mai mult de 4 ore. Deci?
ART. 13
(1) Persoana fizica dobandeste capacitate de munca la implinirea varstei de 16 ani.
(2) Persoana fizica poate incheia un contract de munca in calitate de salariat si la implinirea varstei de 15 ani, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.
(3) Incadrarea in munca a persoanelor sub varsta de 15 ani este interzisa.
(4) Incadrarea in munca a persoanelor puse sub interdictie judecatoreasca este interzisa.
(5) Incadrarea in munca in locuri de munca grele, vatamatoare sau periculoase se poate face dupa implinirea varstei de 18 ani; aceste locuri de munca se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare pfa cu alte persoane fizice neautorizate inclusiv minori adrianmoc adrianmoc Buna ziua, Am o autorizatie de persoana fizica(PFA) si as dori sa colaborez cu elevi de liceu(Varste intre 15-18 ani) pentru reincarcare electronica la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca Luckyan Luckyan La cati ani se poate munci, si ce este necesar , si daka se poate munci in constructi? (vezi toată discuția)
Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)