avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perchezitie la piele!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perchezitie la piele!!

Buna seara!! astazi dupa ce o colega a terminat programul a fost oprita de cei de la paza si a fost perchezitionata complet pana la piele; a fost dezbracata in fata unei persoane de la paza de acelas sex motivul ca in alte societati se fura si ei vor sa previna sa nu o facem si noi!! Este legal ce au facut cei de la paza? Sunt de acord sa se uite in genti si sa le aratam buzunarele dar sa te dezbrace definitiv mi se pare o prostie! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: oana73xxx , utilizator 20:34, 3 Iulie 2011
Am gasit in forum un alt topic cu subiect asemanator. Despre perchezitia corporala. Sper sa va ajute.

www.avocatnet.ro/content/for...

Eu am inteles din ceea ce am citit, ca agentii de paza au incalcat legea. Sper sa va mai ajute colegii si cu alte raspunsuri.
Acestia trebuie sa efectueze controlul corporal.
Controlul corporal si al îmbracamintei consta în verificarea, prin pipaire si observare vizuala a îmbracamintei si a corpului persoanei, precum si a încaltamintei, daca este cazul.

Nu este necesara autorizarea unui magistrat pentru executarea acestei masuri.

Controlul corporal si al îmbracamintei are ca scop :

- descoperirea de obiecte ;

- gasirea actelor de identitate ori a altor documente si înscrisuri pe care persoanele refuza sa le prezinte la cererea indreptatita ;

- descoperirea de obiecte si materiale care au fost folosite la comiterea infractiunilor sau contraventiilor ori care provin din savârsirea unor astfel de fapte ;

- gasirea de arme si alte obiecte ori substante care sunt detinute ilegal si sunt supuse confiscarii.

Categorii de persoane împotriva carora se ia aceasta masura:

- persoanele cu privire la care exista indicii temeinice ca au savarsit infractiuni, sau ca ar pregati posibile actiuni teroriste;

- persoanele care au incalcat dispozitiile legale, se manifesta agresiv;

- persoanele care incalca ordinea publica si sunt cunoscute cu antecedente penale pentru fapte grave(omor, tâlharie, furt, viol etc.);

- persoanele care au savarsit contraventii, atunci când potrivit legii, se impune ridicarea bunurilor supuse confiscarii;

- persoanele care refuza sa prezinte pentru control actele de identitate, in vedere identificarii lor;

- persoanele care sunt suspecte datorita comportamentului, locului si timpului unde au fost gasite.

La efèctuarea controlului, vor respecta unele reguli tactice.
Dar controlul nu s-a efectuat asa cum scrieti Dvs., stimate @Radu Alexandru. Adica:
Controlul corporal si al îmbracamintei consta în verificarea, prin pipaire si observare vizuala a îmbracamintei si a corpului persoanei, precum si a încaltamintei, daca este cazul.

Persoana respectiva a fost dezbracata complet. Nu cred ca reprezinta acelasi lucru.



Domnu Radu!: controlul a fost facut de agenti de paza nu de politie!! Fara a prezenta sau spune ca a fost suspectata de ceva si doar invocand ca se fura in alte societati si fac asta preventiv sa nu se intample si la noi!! Noi tot timpul la intrare si iesire din tura prezentam gentile si buzunarele la control!!
Multumesc
Cred ca userul ar trebui sa vina cu amanunte privind obiectul de activitate al firmei. Daca unitatea fabrica obiecte de imbracaminte, mici, etc, in functie de evaluarea de securitate a obiectivului se intocmeste Planul de Paza si se poate specifica cu acordul sau la cererea reprezentantului unitatii, efectuarea controlului corporal.
Adresati-va cu o sesizare la conducerea unitatii, daca controlul s-a efectuat asa cum spuneti dvs.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Perchizitii corporale angajati paulanicoletaandronache paulanicoletaandronache Buna seara. Sunt cadru medical angajata la un complex de servicii sociale de stat . Aceasta unitate are contract cu o firma de paza. De 2 saptamani agentii de ... (vezi toată discuția)
Control corporal intr-o multinationala pab|o pab|o Buna ziua. Lucrez intr-o firma multinationala unde, la terminarea programului, la iesire se practica controlul corporal. Cei care se ocupa de asta sunt o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)