avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotãrâre judecãtoreascã pentru partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotãrâre judecãtoreascã pentru partaj

Se poate face ieşirea din indiviziune(partaj judiciar) a unei suprafeţe de teren în baza Sentinţei civile definitive şi irevocabile sau trebuie emis titlul de proprietate conform acestei sentinţe şi după aceea se face partajul?
Sentinţa(hotărârea judecătorească)ţine loc de titlu de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Jeflea Dorel Ovidiu , Avocat 10:33, 12 Iulie 2011
Nu trebuie sa faceti confizie intre sentinta si titlu de proprietate. Pentru a va raspunde va trebui sa oferiti mai multe informatii... respectiv care era situatia juridica a terenului anterior promovarii actiunii si/sau ce s-a intâmplat pe parcursul procesului cu acest teren. Ce fel de teren (intravilan, extravilan) este? Daca a facut sau nu obiectul legii nr. 18/1991....?
Mergeti la Cartea funciara si evidentiati sentinta!
Suprafaţa de teren în cauză face obiectul legii nr.18/1991 şi este intravilan.
A aparţinut bunicilor mei,în acest sens posed toate actele legale care fac dovada,însă comisia locală/judeţeană de fond funciar a refuzat tot timpul să elibereze titlu de proprietate fapt care m-a determinat să revendic acest drept în justiţie iar în cele din urmă am reuşit printr-o sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă.
În acest sens ce acţiune trebuie să întreprind la cartea funciară?
Ce ati reusit prin sentinta? A fost obligata prefectura sa elibereze TP sau ce? ce scrie in sentinta?
Prin Sentinţă s-a revendicat şi dobândit dreptul de proprietate.În cadrul procesului s-au formulat două cereri care au fost disjunse fiind dependente una de alta având legătură de obiect şi cauză.În Sentinţa cealaltă definitivă şi irevocabilă,Instanţa a obligat Comisia Judeţenă şi cea locală de fond funciar să emită titlul de proprietate pe suprafaţa de teren în cauză(mă întreb că dacă acestea două instituţii refuză să emită titlul de proprietate,în acest caz ce este de făcut,se pot executa silit prin executorul judecătoresc în acest sens,bineînţeles după o prelabilă investire cu formulă executorie?) Pot să intabulez acest teren pe baza Sentinţei?
Instanta nu a dispus intabularea in cartea funciara (poate nici nu ati cerut). Aveti posibilitatea executarii silite - potrivit sentintei, nu mai mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara act de proprietate. gigelas gigelas In 1968,mama a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila,prin care i s-a atribuit un teren de 1300 mp. in urma dezbaterii succesiunii,dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de titlu de proprietate mike72_mail mike72_mail [b]Poate Instanţa de judecată să pronunţe o hotărâre(sentinţă civilă) care să ţină loc de titlu de proprietate privind o suprafaţă de ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)