Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 6460 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals uz de fals

anul trecut fiiind angajata la o firma unde aveam acces la stampila oricand am ajutat o colega de serviciu facand-ui o adeverinta falsa pt a obtine un credit in valoare de 140 mil lei vechi , la indemnul ei si al unui intermediar cu o banca , la fel m-au asigurat ca nu mi-se poate intampla nimik si incurajata de acestia mi-am facut si pentru mine una identica . Colega mea a luat acel credit binemersi iar eu cand am fost chemata sa-mi ridic creditul a fost pus la cale un flagrant nu stiu cum si in ce fel si-au dat seama dar cert este ca m-au luat pe sus din banca politia economica m-au dus la sectie , mi-au facut dosar penal si de atunci tot astept sa mi-se solutioneze cazul intr-un fel sau altul , am ajuns cadavru viu de atunci de frica si de aceia vreau sa va intreb ce mi-se poate intampla in cel mai rau caz ? pot primi pedeapsa cu inchisoarea ? Mentionez ca nu am luat pana la urma nici un ban de la acea banca insa colega mea da a luat creditul si si-a platit rata lunara la timp fara intarzieri noi nu am vrut sa furam sau sa inselam pur si simplu nu ne erau trecute salariile corect pe contractul de munca si le-am trecut eu cat luam in mana atat am trecut in adeverinta si am semnat eu acele adeverinte , acum prietena mea este plecata din tara in acelasi timp este chemata sa dea si ea declaratie si nu poate veni ce este de facu . va rog din suflet sa-mi spuneti sincer cam ce ma asteapta
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 10:50, 3 August 2008
cu o aparare buna si inculpat fara antecedente, in situatia in care prejudiciul (daca exista) a fost acoperit integral veti obtine o condamnare cu suspendarea executarii.
vreau sa va spun ca atunci cand ma-au dus la sectie pentru declaratie mai exact in iulie 2007 mi-au spus domnii politisti ca nu imi trebue avocat iar eu asa am facut nu am consultat pe nimeni mi-au spus ca o sa fie in regula ca cel mai grav primesc o amenda contraventionala cam asa ceva ,, nu ma prea pricep ,, prejudiciu eu nu am facut bancii respective ( nu am luat nici un ban ) colega mea insa da ! a luat creditul cu pricina in urma adeverintei facute de mine dar repet ea achita ratele este la zi nu a intarziat niciodata , Domnul de la politia economica care se ocupa de dosarul meu imi tot spune ca va fi bine ca nu mi-se va intampla nimi dar eu nu cred cu toate ca nu ma pricep dar nu cred ca va fi simplu . Acum chiar azi colega mea a primit citatie de la dinsii sa se prezinte pentru declaratie in calitate de martor ( ce inseamna acest lucru ) insa ea nu e in tara , asta inseamna ca nu pot inchide dosarul fara acea declaratie ? si ce inseamna prejudiciu ? eu nu am luat nici un ban
Nu, amenda nu cred ca se poate, deoarece avem concurs de infractiuni.
Daca nu ai antecedente penale - prejudiciu am inteles ca nu este fiind vb despre o tentativa de insdelaciune - , o pozitie procesuala corecta (mergi de cate ori de cheama organul de up dar si in fata instantei si, evident, neaparat aparator!)vei primi o condamnare cu suspendare.
Sunt de acord cu cele afirmate de colegii de mai sus dar va sfatuiesc sa va luati de urgenta un avocat, unul bun, care sa va asiste in toate prezentarile la politie,parchet, etc chiar daca va costa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie iulianaisi iulianaisi Buna ziua, Ce se intampla cand esti citat in calitate de inculpat pe art 215 cp si 291 cp ??? Care sunt efectele acestor articole? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals-inselaciune ContSters130042 ContSters130042 Buna ziua In primul rand vreau sa spun ca ma aflu intr-un moment de mare disperare. In anul 2007 am lucrat la o firma trecuta in contractul de munca ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de credit transformata in " tentativa de inselaciune si uz de fals " iamlion13 iamlion13 Buna ziua. In 2016 am gasit un anunt pe internet referitor la o companie care oferea imprumuturi rapide doar cu buletinul. Am sunat la numarul lor si am luat ... (vezi toată discuția)