avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raport de expertiza judiciara gresit
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raport de expertiza judiciara gresit

Buna seara ,
In anul 2008, in urma unei actiuni de uzucapiune s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care eram pusi in proprietate de drept.
Am mers la oficiul de cadastru sa facem intabularea si ni se spune ca , planul facut de expertul judiciar este gresit si instanta l-a folosit ca atare, suprafata de teren corespunzand dar nu corespunde din punct de vedere geometric.
Ni s-a spus ca trebuie sa facem o revizuire a dosarului si sa cerem refacerea plansei cu terenul .
Se poate ?
Multumesc
Atentie !
Daca expertul a facut masuratoarea terenului dumneavoastra iar in expertiza apare aceasta masuratoare reala - iar OCPI refuza sa faca intabularea pe motive de :
suprapunere virtuala cu un alt imobil sau laturile imobilului nu se racordeaza cu laturile imobilelor imediat invecinate - atunci OCPI face un abuz !
Daca instanta a hotarat ca din intreaga expertiza sa va fie intabulat dreptul de proprietate pe forma din acte si nu cea reala- din teren, asta inseamna ca - veti fi nevoiti sa va pozitionati in teren gardurile asa cum le aveti in sentinta definitiva si irevocabila - apeland la un executor judecatoresc si abia apoi , pe baza sentintei dar si a procesului verbal de punere in posesie - sa solicitati intabularea dreptului de proprietate.
Discutati cu expertul topo-cadastral care v-a facut documentatia cadastrala si pe baza ORDIN 785/2011 al director ANCPI, ART.11 ALIN 1 AL ART.27 al O.634/2006 se va avea in vedere repozitionarea, in caz de suprapunere virtuala, a imobilului.
Aceasta repozitionare se poate face din oficiu sau cu acordul proprietarului dar cereti acest lucru expertulului topo-cadastral care stie ce are de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere virtuala terenuri dorincornea dorincornea Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie: - Am cumparat anul trecut o parcela dintr-un teren dezmembrat in mai ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren in actele cadastrale. AndreiLoghin AndreiLoghin Buna ziua, Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele ... (vezi toată discuția)