avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisa fara motivare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisa fara motivare

buna ziua ,as vrea sa cer un sfat unui avocat in ce priveste o acuzatie de omor .O persoana pe care o cunosc foarte bine a fost acuzata acum cativa ani de uciderea unui nou-nascut gasit pe strada. Ea a platit mai multi ani un 2 sau 3 avocati si nu prea si-a dat interesul sa vada daca astia isi fac treaba (pt. ca n-a crezut ca poate fi posibil sa pateasca ceva fiind nevinovata) si asa a ajuns acum 4 luni ,in februarie, sa fie trimisa de avocatul ei la inchisoare spunandu-i ca e mai bine asa decat sa astepte sa vina politia acasa. Ea are 3 copii mici si nu voia sa sperie copiii asa ca s-.a dus singura la inchisoare.Problema e ca are hotararea de a merge in inchisoare fara motivare .Dosarul ei e blocat la Bucuresti si avocata fara dosar si hotarare nu poate face nimic. La Bucuresti i-au zis ca in septembrie daca i-or da dosarul si motivarea (dar daca nu i-l dau nici atunci ,fata asta sta inauntru asa degeaba? Ce face cu copiii care plang dupa ea?) .Nu stiu cum e posibil in tara noastra asemenea lucruri .Pt. un dosar blocat si cateva randuri care se numesc motivare .un om sta inchis de luni si poate va mai sta inca .Ce se poate face? Chiar nu se pot grabi sa scrie motivarea? Va multumesc anticipat in speranta ca imi veti sa un sfat bun.
Cel mai recent răspuns: aureliaion , utilizator 20:52, 22 Decembrie 2012
Nu este vorba ca trage la xerox un dosar si cere 1800 de euro. Acesta este onorariul pentru studierea dosarului si gasirea unei cai favorabile clientului, ceea ce reprezinta o munca indelungata si deloc usoara. Avocata care a spus ca se executa 8 luni pe an nu prea stie ce inseamna acest lucru.
Se executa 12 luni dintr-un an asa cum v-am spus si anterior. Va putea iesi (lberat conditionat) dupa executarea efectiva a 1/2 din pedeapsa, daca munceste, iar adunand zilele castigate prin munca trebuie sa ajunga la acea fractie de 1/3. Asadar, are sanse sa iasa si dupa 3 ani, daca munceste serios.
Va multumesc pentru informatii .In februarie 2013 va avea 2 ani de cand e inchisa si nu ne e usor sa ne gandim ca va mai sta acolo inca un an. Din ce am mai vazut pe internet , familia ar putea sa faca o cerere de gratiere ? Cam ce sanse ar fi? Am vazut pe situl Presedentiei ce documente trebuie anexate. Poate daca ar face cerere intai familia si apoi avocatul in cazul in care cererea familiei ar fi respinsa ,ar fi mai multe sanse.
Am mai vazut cereri de intrerupere a pedepsei ;ar putea face o astfel de cerere pt .a avea grija de copii ,mai ales ca persoana care ii ingrijea are mari probleme de sanatate si nu mai poate fi alaturi de ei? Ce parere aveti ?Ce strada ar putea sa urmeze familia in incercarea de a o ajuta sa iasa cat mai repede ? Va multumesc
o intrerupere a pedepsei nu cred ca ar fi indicata tinand cont ca e posibila dar pe o perioada de pana la 3 luni situatie in care nu stiu cum va reactiona cand va trebui sa se intoarca.
o cerere de gratiere in conditiile date s-ar putea face mai ales ca nu cost prea mult.
nimic nu e imposibil chiar daca e destul de greu.
Va multumesc . Vom incerca dupa 1 ianuarie cu cererea de gratiere. Daca va fi respinsa ,la cat timp dupa aceea vom putea face alta cerere de gratiere? Va multumesc si va urez Sarbatori Fericite si toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo pe neliberare pe cererea de probatorii in apel darisdinu darisdinu va salut cu stima! sant condamnat definitiv la 3 anii inchisoare culmea ,nevinovat ,incredibil nu-i asa !si pe rol o cerere da revizuire. la cedo ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe nedrept cuziamusia cuziamusia Cum se poate rezolva urmatoarea situatie; cineva a fost acuzat ca a comis o infractiune. Acuzatul intodeauna s-a declarat nevinovat. Politistul care a facut ... (vezi toată discuția)
S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)