avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... trufa via internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

trufa via internet

De cand vreau sa cumpar o masina second si caut anunturi pe internet am dat peste numeroase situatii nu tocmai ortodoxe...dar cea mai grava care poate pagubi numeroase persoane este aceea de a determina clientii sa trimita avans prin Western Union prin o asa zisa cale sigura. Pe scurt : am gasit o masina ieftina si buna, am scris proprietarului care mi-a raspuns spunand ca masina se afla in strainatate unde el locuieste acum, ca e dispus sa vina in Romania pentru a face vanzarea- cumpararea. Dupa o corespondenta bogata in detalii, cand se apropia asa zisa intalnire imi trimite mail ca ptr a fi sigur ca sunt o persoana serioasa trebuie sa trimit jumatate din valoarea ceruta prin Western Union pe numele unui familiar in strainatate urmand sa facem schimbul de nume (in favoarea lui ca vanzator) in momentul in care se redactaeaza actele si se face identificarea masinii. Numai ca eu nu m-am nascut ieri si m-am informat in legatura cu acest tip de tranzactii...exista si o avertizare pe site-ul Western Union in acest sens....oricum am continuat negocierea ca fiind interesata...ba mai mult am trimis mesaje de pe mai multe adrese e-mail...si rezulta ca in una masina e inregistrata la Brasov, intr-alta la Sibiu si in ultima la Pitesti...depinde de orasul de unde ziceam eu ca sunt.
Am povestit facenda ca informare pentru altii...
Intrebarea este unde as putea sa fac o sesizare organelor competente prin e-mail in legatura cu aceste trufe tinand cont de faptul ca eu locuiesc in Italia?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)
Fraude pe net deepspirit deepspirit Buna seara!In urma cu cateva zile mi-am dorit sa cumpar o masina.Am cautat pe site-ul autovit.ro si gasisem una .Am incercat sa sunt la numarul de contact care ... (vezi toată discuția)
Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)