avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire pe piata muncii dupa 1 an de CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire pe piata muncii dupa 1 an de CCC

Buna ziua.
O viitoare mamica ar vrea sa opteze pentru Varianta I: In situatia in care parintele opteaza pentru ramanerea in concediul pentru cresterea copilului pana la data la care acesta implineste varsta de 1 an, conform actului normativ adoptat:
- Va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei,
- Va beneficia de un stimulent de insertie pe piata muncii in cuantum lunar de 500 de lei, daca parintele se intoarce la activitatea profesionala pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an. In acest caz, stimulentul se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
- In situatia in care parintele nu revine pe piata muncii, acesta va putea opta pentru acordarea unui concediu fara plata pentru ingrijirea copilului cu varsta intre 1 an si 2 ani;
Intrebarea este: trebuie sa se intoarca obligatoriu la vechiul loc de munca, sau se poate angaja in alta parte?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 7 Iulie 2011
Obligatoriu la vechiul loc de munca de unde a intrat in CCC.
1. Din OUG 111/2010:
Art. 6
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.

(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

2. Asadar puteti lua si CFP pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

3. Pe perioada cat sunteti in CCC pana la un an dvs. aveti CIM suspendat, adica sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu. La terminarea CCC se "reactiveaza" CIM. Apoi p[uteti sa cereti incetarea lui.

4. Puteti sa va angajati oriunde si oricand doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de reintoarcere la munca cami19762003 cami19762003 am si eu o intrebare. urmeaza sa nasc in martie si as dori dupa cele 126zile sa ma intorc la servici, o sa primesc prima de 500ron sau trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal mos 66 mos 66 in harababura asta a legilor, cand toate se schimba cum vor dansii sant si eu curioasa cum si in ce conditii pot beneficia de concediul maternal de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Noua lege a concediului pentru cresterea copilului adoptata in 8 decembrie 2010 SilviuMihai SilviuMihai Doresc sa aflu daca s-a modifica nua lege ( 8 dec 2010) \"Miercuri, 8 decembrie 2010, Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta, care reglementeaza noul mod ... (vezi toată discuția)