avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru pastrat de banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru pastrat de banca

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, banca a refuzat sa-mi dea originalul meu si l-a pastrat. Am primit doar o copie. Ce pot face?

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 23 Septembrie 2009
Scuze, am uitat sa precizez, ca trebuie sa mergeti la arhiva din cadrul biroului CF respectiv.
multumesc ! tinand ca abia am incheiat tranzactia, o sa incerc in ambele locuri.

bine ca exista o solutie.
Va asigur ca este o solutie, la fel puteti proceda cu orice alte acte care au fost inregistrate la cf, cu conditia sa precizati si sa identificati corect ce anume cereti.
Spre exemplu ati putea obtine astfel de copii legalizate de CF dupa toate actele anexate incheierii in cauza , contract, documentatii etc.
Ca sa va spun sincer, ati putea obtine xerocopii si dupa incheierea din CF a imobilului meu... Stiu, nici aia nu va trebuie, dar poate totusi o o btineti...

Imi cer scuze de gluma de inceput, insa e o cultura juridica gresita sa inecrci din toate outerile sa pui mana pe un act care nu iti e necesar, trecand cu cederea astfel alte amanunte importante.
ASta se intampla deseori cand ne inapatanam sa ne concentram pe lucruri secundare... trecem cu vederea principalul.
Va doresc sa nu vi se intample asa si sa aveti atata energie incat sa puteti fi atent nu numai la lucrurile non-necesare, dar si la cele esentiale.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)
Intabulare tardiva contract vanzare-cumparare cu ipoteca uri uri In 2003 am incheiat un contract de vanzare - cumparare cu plata facut prin credit. Imobilul a fost ipotecat. Din legea cadastrului am vazut ca aceste contracte ... (vezi toată discuția)