avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Compatibilitate revocare suspendare si pedeapsa la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Compatibilitate revocare suspendare si pedeapsa la locul de munca

Infractiune de furt calificat savarsita in perioada de incercare de 2 ani si 6 luni (anterior a fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei).
La acest moment clar se va dispune revocarea suspendarii iar pedeapsa aplicata va fi cu executare.
Ce parere aveti despre executarea pedepsei la locul de munca?
Am vazut cateva cauze in care s-a dispus executarea la locul de munca insa nu stiu daca vreuna din ele e irevocabila.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:19, 10 Iulie 2011
Teoretic ar fi posibil, in conditiile in care pedeapsa ramasa de executat cumulata ( aritmetc) cu noua pedeapsa-cea pentru furt calificat, nu ar depasi 5 ani ( luand in considerare si prevederile art. 83 alin 4, conform caruia nu s-ar mai aplica si un spor pentru recidiva) , iar pedeapsa anterioara nu depaseste 1 an( conditie indeplinita in speta) .
Depinde insa si cum va aprecia instanta, in functie de gravitatea faptei comise, de imprejurari, circumstante, etc. si daca scopul pedpsei ar putea fi atins si fara privarea de libertate ( in speta nu pare a fi chiar asa :) )
Legal, netrimiterea in detentie condamnatului care a incalcat masurile dispuse pentru termenul de incercare , ar fi posibila in cazul in care cea de-a doua infractiune ar fi comisa din culpa, ori furtul calificat este o infractiune intentionata.
Netrimiterea in detentie insa ar presupune posibilitatea unei noi suspendari in cazul infractiunilor din culpa comise in termenul de incercare.
Pedeapsa cu executare la locul de munca ar putea fi dispusa si in caz de concurs de infractiuni.
Nu am idee de practica referitoare la subiectul deschis de dvs. Ar fi insa interesant de stiut daca exista aceasta posibilitate daca pedepsele cumulate aritmetic nu depasesc 5 ani-conditia pentru ca pedeapsa sa poata fi executata la locul de munca.
Prima condamnare a fost pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
In ce priveste furtul, prejudiciul a fost de 1500 lei (cate 500 lei de inculpat) si a fost acoperit in totalitate.
justicemn a scris:

Infractiune de furt calificat savarsita in perioada de incercare de 2 ani si 6 luni (anterior a fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei).
La acest moment clar se va dispune revocarea suspendarii iar pedeapsa aplicata va fi cu executare.
Ce parere aveti despre executarea pedepsei la locul de munca?
Am vazut cateva cauze in care s-a dispus executarea la locul de munca insa nu stiu daca vreuna din ele e irevocabila.Nu cumva era vorba de infractiuni savarsite din culpa?
Sau...daca puteti expune pe scurt motivarea instantei...
Nici una din cele 2 infractiuni nu a fost savarsita din culpa.
A doua infractiune comisa de inculpat ,nefiind din culpa , imbratisez punctul de vedere al distinsei d-ne consilier Margu si consider , ca nu s-ar putea dispune decat revocarea beneficiului suspendarii executarii pedepsei pentru prima fapta si executarea pedepsei ce ii va fi aplicata inculpatului prin detentie

Alte discuții în legătură

Fapta savarsita in timpul suspendarii duikan duikan am fost condamnat acum un an la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru talharie...aveam 17 ani...acum m-au prins din nou si m-au acuzat pentru furt calificat si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare ContSters177235 ContSters177235 va rog sa mi spuneti 1.care este timpul limita ptr plata cheltuielilor jucatoresti? 2.cum se interpreteaza art 359 cod de procedura penala care atrage ... (vezi toată discuția)
Procedura danamatea danamatea va rog sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea problema:X este condamnat la inchisoare cu suspendare un an,monent in care era in termenul de incercare pt o ... (vezi toată discuția)