In Monitorul Oficial nr. 483 din 07/07/2011 a fost publicat OMFP 2234 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2011 a operatorilor economici[/b]
Eu consider ca o "postare pe site" nu poate contrazice un Ordin al Ministrului Finantelor. Pentru ca normal este sa respectam actele normative emise. Stau si ma intreb de ce toata legislatia noastra este interpretabila? De ce nu poate fi scris negru pe alb foarte clar pentru ca orice contribuabil sa nu mai stea sa interpreteze sau sa analizeze. De ce trebuie sa stau eu sa ma gandesc (daca e rational sau nu) ca o societate infiintata anul acesta nu are cifra de afaceri la 2010 la care sa se raporteze?
Eu personal, citind Ordinul, consider ca atata timp cat legiuitorul nu a precizat si societatile nou infiintate in 2011, acestea ar trebui sa depuna raportari semestriale. Pentru ca nu le-ar fi fost greu sa le specifice acolo, nu?
E foarte probabil sa ne trezim dupa termenul de depunere cu adrese de la ANAF ca suntem pasibili de amenda pentru ca n-am depus raportarile. Si atunci, nu putem sa ne prezentam la ei cu ce s-a postat pe site.