avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie locuinta ANL
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie locuinta ANL

Buna ziua! Va rog frumos sa îmi spuneți și mie dacă sunt obligat sa fac asigurare obligatorie pt locuința (conform legii 260/2008, republicata în 2011 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor) in situatia in care eu locuiesc intr-o locuință ANL, din august 2008.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:05, 8 Iulie 2011
In locuinta stati cu chirie(in acest caz nu platiti) sau sunteti proprietari pe apartament(trebuie sa platiti)?
Am un contract de inchiriere.........
Conform legii, doar proprietarii de imobile cu destinatie de locuinta trebuie sa incheie acest tip de asigurare. Ca si chirias nu va revine dvs. aceasta obligatie.
In cazul dv interesul fata de obiectul asigurat apartine atat proprietarului cat si chiriasului. Daca nu incheiati poita PAD, prin care se asigura doar constructia, atunci puteti incheia asigurare facultativa care sa cuprinda si riscurile PAD si prin care puteti asigura locuinta la o valoare apropiata de cea reala dar si bunurile din locuinta care va apartin dv si nu ANL. Mai mult decat atat puteti sa va asigurati si la multe alte riscuri posibile la care poate fi expus apartamentul dv si care au o frecventa de a se produce mult mai mare decat PAD. Nu stiu cum arata dar in contractul de inchiriere e posibil sa fie prevazut in obligatiile dv si necesitatea asigurarii locuintei pe toata perioada inchirierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)