avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna ziua
Discuție deschisă în Executare silită

buna ziua

am castigat in instanta,fiind victima intr-un dosar penal,o suma de bani,cum fac sa intru in posesia banilor? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:48, 10 Iulie 2011
Mergeti la un executor judecatoresc.
Daca hotararea este definitiva si ati somat persoana respectiva si nu a dat suma din hotarare, apelati la un executor judecatoresc sa investeasca cu formula executorie pentru ca aceasta persoana sa fie executata.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Dupa ramanerea definitiva a hotararii respective ( irevocabil nu exista in penal), daca debitorul obligatiei nu va achita de buna- voie suma stabilita de instanta cu titlu de despagubiri, este necesar sa legalizati si sa investiti cu formula executorie hotararea si sa procedati la executarea silita a acestuia ,prin intermediul unui executor judecatoresc, in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri obtinute in proces penal alin_calin9 alin_calin9 Buna ziua. Un urma unui proces penal de vatamare corporala, am castigat la fond dreptul la despagubiri materiale (financiare), prin sentinta definitiva. Nu ... (vezi toată discuția)
Sentinta favorabila, cum imi recuperez banii? dan66 dan66 IN CALITATE DE PARTE VATAMATA,IN URMA UNEI SENTINTE FAVORABILE A UNEI INSTANTE (INTR-UN PROCES IN CARE AM FOST FRAUDAT DE O SUMA CONSIDERABILA PRIN ... (vezi toată discuția)
Formula executorie ovidiu7 ovidiu7 Cind o hotarare judecatoreasca trebuie sa se investesteasca cu formula executorie si cind nu ? (vezi toată discuția)